Naar de sauna? Check op badkledingdagen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wie naar de sauna wil moet tegenwoordig eerst op de website van het wellnesscomplex kijken of dat al of niet bloot kan. Zomaar spontaan je handdoek inpakken is er niet meer mij met al die badkledingdagen die je tegenwoordig steeds vaker hebt. Voor de sauna's en wellnessresorts een goede zaak: zo trekken ze ook bezoekers die anders niet naar de sauna zouden gaan. Voor mensen die bloot in de sauna heel gewoon vinden, dus minder leuk.

 Begon het een paar jaar geleden voorzichtig met één badkledingdag per maand, anno nu zijn er sauna's en wellnessresorts die elke week zo'n dag hebben en de badkledingdagen zelfs uitbreiden naar de zondagen 'omdat dit een wens is van de mensen'. Ook het aantal vrouwendagen neemt toe. De resorts baseren hun aangepaste kledingbeleid ook op het Blootonderzoek2014, uitgevoerd in opdracht van International Wellnessresorts (IWR). Hierin geven vrouwen aan zich tijdens een saunabezoek beter op hun gemak te voelen in het gezelschap van vrouwen, dan mannen. Overigens is het op die speciale vrouwendagen ook meestal 'badkleding verplicht'.

Meer gasten in de sauna

Volgens directeur Gert van der Steen van IWR zijn de vrouwendagen ook bedoeld om ook vrouwen met een andere culturele achtergrond naar de sauna te krijgen : "Zij mogen niet naar een gemengde sauna. Maar de vrouwendagen zijn ook geschikt voor vrouwen die langzaam willen wennen aan het bloot zijn zonder zich bekeken te voelen”. Badkledingdagen hebben volgens Van der Steen in de praktijk hetzelfde effect als damesdagen. “Na een saunabezoek op een badkledingdag komen veel van onze gasten terug op reguliere dagen wanneer ze hebben ervaren dat het tijdens een bezoek aan de sauna niet gaat om het naar elkaar kijken maar om het genieten van een dagje wellness.”

Uit het invoeren van de badkledingdagen blijkt, zo zegt Van der Steen, dat het normale gastenaanbod zich verrassend genoeg niet verdeelt over de extra badkledingdagen, maar dat er een toename is van het aantal gasten. Met hun badkledingbeleid hopen de resorts dan ook gasten over de streep te trekken die nu van een dagje wellness afzien vanwege het bloot zijn.

Geef je mening

Wordt het inderdaad steeds lastiger om spontaan naar de sauna te gaan? Is deze trend tot het meer introduceren van badkledingdagen een goede om mensen met de sauna kennis te laten maken?  

Reacties  
#1 Paul 17-06-2015 19:02
Het wordt voor blootgewone mensen inderdaad lastiger om spontaan naar de sauna te gaan.
Voor de saunahouders zullen de geklede dagen wel een leuke uitbreiding zijn. Het ligt er maar aan van welke kant je het bekijkt.
Citeer
#2 darwin 18-06-2015 22:40
vies ja
_________________________________________
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde