Naturisten moeten kleren aan vanwege asielzoekerscentrum

1.1818181818182 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Leden van de Duitse naturistenclub 'Familiensport und FKK-Bundes Waldteichfreunde Moritzburg' zijn boos. Omdat er in hun buurt een asielzoekerscentrum wordt geopend, kregen ze te horen dat ze in het vervolg hun kleren aan moeten doen omdat de migranten anders aanstoot zouden kunnen nemen aan hun naakte lichamen.

In het opvangcentrum worden 112 asielzoekers uit vooral moslimlanden ondergebracht. Het pand wordt volgende maand geopend aan de overkant van het meer waar de vereniging al sinds 1905 is gevestigd en waar de leden naakt kunnen zwemmen. De vereniging had al gevraagd aan de regionale overheid van Saksen om een bijdrage voor de bouw van een afscheiding, maar in plaats daarvan kwam de eis dat er bordjes moeten komen dat in het meer alleen nog maar mag worden gezwommen in badkleding. En die bordjes moeten er komen in verschillende talen. De leden van de naturistenvereniging weigeren echter zich te bedekken. ,,Het is ons terrein, wij bepalen zelf wat we hier doen'', aldus penningmeesteres Petra Hoffman tegen Bild. De naturisten krijgen bijval voor hun standpunt omdat de Freie Korper Kultur (FKK) wordt gezien als cultureel erfgoed.

Reacties  
#1 Dirk 22-06-2016 12:02
Het lijkt wel of de regering van Saksen moedwillig aanzet tot polariseren. Zou het niet beter zijn vluchtelingen ook kennis te laten maken met dit aspect van onze cultuur. Leven en laten leven hoort juist bij naturisme. Wie niet geconfronteerd wil worden met naturisten, moet niet naar een naaktstrand gaan. En dat geldt evenzo voor talloze andere verworvenheden van onze westerse samenleving. Gastvrijheid (naar vluchtelingen) is mooi, maar de gasten maken niet de dienst uit. Dat geldt bij je thuis, dat geldt in de horeca en in winkels, dat geldt in onze hele samenleving.
Citeer
#2 Kaat 22-06-2016 15:33
Is dit niet de omgekeerde wereld? AL sinds 1905 een naturistenterre in en dan ineens een broek aan moeten omdat er een asielzoekerscen trum komt? Hoop echt dat ze voet bij stuk houden. Het moet niet gekker worden.
Citeer
#3 Rene Wessels 22-06-2016 18:14
Is toch te gek voor woorden, verenging bestaat al 105 jaar, en moet nu verdwijnen voor vluchtelingen het zelfde als hier in Nederland 3
Citeer
#4 Gc.Meyer 25-06-2016 18:33
Wat is de reden om ons aan te sporen om ons aan te passen aan de mentaliteit
van de moslims????Je ziet het overal.
Waarom?Waarom wordt er op deze manier aan onze cultuur gepeutert.Wie moet zich aanpassen?Als ik naar een ander land ga,moet ik mij aldaar aanpassenZo niet,terug naar herkomst.Deze mensen moet je geen verblijfs vergunning geven,dat geeft veel meer zekerheid dat zij zich zullen aanpassen.Zo niet,
retour!
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde