Foutje in de wet: bloot lopen op de stoep is toegestaan

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur Naturisme
Bloot
Het is een beetje zoeken naar de mazen in de wet, maar uiteraard zijn er mensen die deze mazen weten te vinden. In Sacramento (VS) bijvoorbeeld is zo'n foutje gevonden. In de wet staat dat het niet is toegestaan om naakt te lopen in openbare parken, speelplaatsen en stranden. Straten en trottoirs staat in het verbod niet vermeld en zijn dus uitgesloten. Dat betekent dat je legaal bloot op trottoirs en straten mag wandelen.

De wet zegt dan ook dat je strafbaar bent als je in je blootje op het gras in Cesar Chavez Park loopt, maar niet als je bloot op een stoep in dat park loopt. De gemeente Sacramento wil deze wet nu aanpassen door expliciet alle bloot, waar en hoe dan ook, te verbieden.

Vorig jaar is een aantal mensen gearresteerd omdat zij bloot op straat liepen, maar onder de huidige wetgeving van Sacramento konden ze niet vervolgd worden. Ook bleek vervolging onder de wet van de staat Californië, waar Sacramento onder valt niet mogelijk. In deze wet staat dat mensen vervolgd kunnen worden als ze naakt zijn en een onze onzedelijke intentie hebben of zich bezighouden met seksueel gedrag. "En dat was niet het geval bij de arrestanten", aldus een woordvoerder van Sacramento. "Maar we willen de mazen in de wet sluiten om de kinderen en het publiek tegen naakt te beschermen."

Uitzonderingen worden wel gemaakt en zullen in de aangepaste wet specifiek beschreven worden. Zo is borstvoeding in het openbaar toegestaan, mogen kinderen onder de 10 naakt zijn en zijn blote, artistieke prestaties toegestaan. En dat laatste kun je dan weer ruim interpreteren!

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde