Maak kennis met naaktrecreatie

1.7692307692308 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Veel mensen weten hoe lekker het is om bloot te zwemmen. Maar ook tijdens de vakantie kun je dat gevoel van vrijheid hebben. Op zondag 5 juni openen vele Nederlandse locaties waar je bloot kunt zijn hun deuren en kun je zelf kennismaken met naaktrecreatie.

Bloot of gekleed

Tijdens de Kennismakingsdag naaktrecreatie ben je van harte welkom op veel campings en verenigingen waar je bloot kunt zonnen, zwemmen of kamperen. Iedereen is welkom, of je nu alleen komt, met je gezin, met vrienden of buren. Wil je dus wel eens weten hoe die camping aan het eind van het bospad eruitziet? Of wil je zelf ens de rust en ruimte op het naaktstrand ervaren? Deze zondag is een prima gelegenheid om met eigen ogen te zien hoe mooi naturistenterreinen liggen, ervaren hoe vriendelijk de mensen zijn en hoe relaxt het op het naaktstrand is. De koffie staat klaar, net als een enthousiaste vrijwilliger of campingeigenaar om je rond te leiden en al je vragen te beantwoorden. Kennismaken kan op de manier die jij prettig vindt, bloot of gekleed. 

2 miljoen gelijkgestemden

In Nederland recreëren zo’n 2 miljoen mensen regelmatig naakt. Op het naaktstrand, in de achtertuin, op een van de vele naturistenterreinen die ons land rijk is of op vakantie in het buitenland. Ze ontspannen in een natuurlijke omgeving en genieten van het gevoel van vrijheid.

Nachtje Proefkamperen

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je een nachtje, weekendje of midweek op een verenigingscamping doorbrengen? Dat kan! NFN biedt een couponkaart aan, waarmee je tegen een heel aantrekkelijke prijs kunt komen beleven wat de Nederlandse naturistenverenigingen te bieden hebben. Zonder verplichtingen of lidmaatschappen.

Jaarlijks organiseert NFN een open dag. De meeste campings en terreinen openen dan hun deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk hier voor informatie over de dag en de deelnemers.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde