‘Naakt poseren maakte goden woedend’

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Goden ontstemd: Bergsporters bloot op heilige Kinabalu / foto Twitter
Goden ontstemd: Bergsporters bloot op heilige Kinabalu / foto Twitter

De zware aardbeving op de Mount Kinabalu in Maleisië is terug te voeren op het lichtzinnige gedrag van 10 buitenlandse bergbeklimmers. De groepsleden, onder wie twee Nederlanders, poseerden vorige week naakt op de top: sommigen plasten bovendien op de heilige berg. Plaatselijke bestuurders denken dat hierdoor de goden ontstemd zijn geraakt en die woede leidde enkele dagen later tot de dodelijke aardbeving.

Lokale media melden dat twee leden van de bergsporters zijn gearresteerd. Plaatselijke priesters eisen nu compensatie, aldus RTL. Ze zouden tien buffels willen als goedmakertje. Bij de aardbeving van afgelopen vrijdag kwamen zeker 18 mensen om het leven, onder wie enkele kinderen. De top van de 4095 meter hoge Kinabalu is gedeeltelijk afgebroken door het natuurgeweld.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde