Volledig bloot taboe in Playboy

2.4166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Playboy stopt met volledig bloot
Playboy stopt met volledig bloot
Wie volledig blote vrouwen wil zien, hoeft daarvoor binnenkort niet meer de Playboy te kopen. De Amerikaanse editie van het bekende tijdschrift stopt namelijk met het publiceren van foto’s, waarop vrouwen geheel naakt zijn afgebeeld. Volgens de uitgever zijn dergelijke beelden achterhaald, omdat naaktfoto’s op internet overal zijn te vinden, zo heeft The New York Times gisteren gemeld.

Het verdwijnen van de blootfoto’s, met ingang van maart 2016, past in een totale aanpassing van Playboy in de VS, waarin ook de vormgeving wordt vernieuwd. In de nieuwe Playboy zijn nog steeds vrouwen in provocerende poses te vinden, maar dan in zekere zin ‘gekleed’.

Volgens de huidige baas Scott Flanders heeft Playboy-oprichter Hugh Hefner ingestemd om te stoppen met het afbeelden van volledig naakte dames. Het blad blijft wel de maandelijkse ‘playmate’ brengen, maar ook die zal straks minder naakt zijn. Nog onbekend is of ook de Nederlandse editie van het tijdschrift minder bloot zal worden.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde