Volledig bloot taboe in Playboy

2.4166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Playboy stopt met volledig blootWie volledig blote vrouwen wil zien, hoeft daarvoor binnenkort niet meer de Playboy te kopen. De Amerikaanse editie van het bekende tijdschrift stopt namelijk met het publiceren van foto’s, waarop vrouwen geheel naakt zijn afgebeeld. Volgens de uitgever zijn dergelijke beelden achterhaald, omdat naaktfoto’s op internet overal zijn te vinden, zo heeft The New York Times gisteren gemeld.

Het verdwijnen van de blootfoto’s, met ingang van maart 2016, past in een totale aanpassing van Playboy in de VS, waarin ook de vormgeving wordt vernieuwd. In de nieuwe Playboy zijn nog steeds vrouwen in provocerende poses te vinden, maar dan in zekere zin ‘gekleed’.

Volgens de huidige baas Scott Flanders heeft Playboy-oprichter Hugh Hefner ingestemd om te stoppen met het afbeelden van volledig naakte dames. Het blad blijft wel de maandelijkse ‘playmate’ brengen, maar ook die zal straks minder naakt zijn. Nog onbekend is of ook de Nederlandse editie van het tijdschrift minder bloot zal worden.