Bloot op de boot is hot!

3.4166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naturisten Club Orient
Naturisten Club Orient

Cruisen is in, ook onder naturisten. Het Caribisch gebied is bij velen favoriet, met paradijselijke naaktstranden op eilanden als St. Maarten en Guadeloupe, maar de belangstelling voor Europa groeit met de dag. Bloot op een gulet langs de zuidkust van Turkije, naakt op een catamaran rond Mallorca, textielvrij langs het eilandenrijk van Kroatië; het zijn slechts een paar voorbeelden.

Het aanbod is breed en gevarieerd. Je kunt ervoor kiezen met een kleine groep medepassagiers te reizen of je kunt boeken op een immens cruiseschip, waarop tot wel 3000 andere nudisten/naturisten meegaan. Prachtige tussenvormen zijn er uiteraard ook: wat te denken van de Golden Horn, de tweewekelijkse trip die in 2016 twee keer wordt gedaan rond Griekenland en Turkije met de Royal Clipper. Op deze fameuze vijfmaster van rederij Star Clippers is ruimte voor slechts 227 passagiers, die door 106 bemanningsleden elke dag in de watten worden gelegd. Aan zo’n all-inclusive tour hangt wel een exclusief prijskaartje: te boeken vanaf 3555 euro.

Eigen ervaringen

Op welk type schip dan ook; een naturistische cruise is gewoonweg een aanrader, vindt Christy-Anne Kniestedt van reisorganisatie Internatuur. Zij voer met haar man en enkele gasten mee op The Big Nude Boat 2015 van Celebrity Cruises en Bare Necessities. Haar impressie:

,,Wij hadden van vrienden gehoord dat cruisen in het Caribisch gebied ideaal is, je gaat aan boord in Amerika en je ziet veel eilanden in een week of tien dagen. Nu zijn wij echte naturisten en zie ik ons niet zo gauw gekleed op zo’n boot gaan, dus deze kans hebben we direct aangegrepen.”

,,In Fort Lauderdale lag de Celebrity Constellation klaar, die plek heeft voor maximaal 2170 passagiers. Wat stonden daar veel koffers om ingescheept te worden! Bij een naturistenvakantie heb je niet veel nodig, maar deze reis kende elke avond een ander thema. Sommige Amerikaanse gasten hadden wel twee koffers per persoon bij zich…”

Vervelen tijdens een cruise hoef je je niet. Er zijn sportwedstrijden, zoals tafeltennis, volleybal, shuffleboard, basketbal etc. Je kunt meedoen aan bodypainting, meditatie, danslessen of massage-cursussen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat was er altijd wel iets te doen, waaronder professionele shows.”

,,Onze eerste stop was Coco Cay op de Bahama’s. Dit eiland is eigendom van Celebrity Cruises en wij waren er die dag het enige schip. Dat zorgde ervoor dat dit een privé- naturisteneiland werd! We werden met een klein bootje aan wal gebracht en ook een aantal koks ging mee om de lunch te verzorgen. Om 16.00 uur moesten we uiterlijk terug naar de boot. Het eiland leende zich uitstekend voor het maken van foto’s. Fotograaf Michael Cooney, die aan boord gratis workshops gaf, wist enkele enthousiastelingen zover te krijgen om kleurenpoeder over zich heen te laten gooien.”

Relaxte zeedagen

,,Hierna volgden twee relaxte zeedagen. Niets doen, een beetje sporten, kletsen met andere mensen aan boord. Zo kom je een heleboel over de Amerikaanse naturist te weten. Op dit schip mogen bijvoorbeeld geen kinderen. De reden? Amerikanen, naturisme en kinderen gaan niet zo goed samen.”

,,De volgende haven was Saint Barts, een mondain eilandje in Franse handen. Wat is er dan leuker om broodjes en champagne in te slaan bij de lokale supermarkt voor een party op het strand? Een dag later legden we aan in Pointe-à-Pitre op Guadeloupe, gevolgd door Sint Maarten. In deze laatste aanleghaven gingen de gasten massaal naar het naturistenstrand bij Club Oriënt.”

,,Hierna hadden we op de terugweg nog twee heerlijke zeedagen. Het was groots. Elke avond waren er shows, die echt de moeite waard waren. En voor we het wisten legden we alweer aan in Fort Lauderdale. Zo’n cruise is elk jaar in februari. Als het even kan, gaan wij volgend jaar weer aan boord van de Celebrity Constellation!”

Ook een naturistische ervaring, die je met anderen wilt delen? Stuur je artikel van max. 400 woorden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde