Naturisme... alleen voor gezinnen?

2.4166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur NaturismeDe redactie van Puur Naturisme kreeg een telefoontje van een mannelijke naturist van 57 jaar met de opmerking dat  naturisme voor alleenstaanden helemaal niet zo vanzelfsprekend blijkt te zijn. Vaak worden op campings en terreinen vooral gezinnen en stellen toegelaten, maar hebben zeker mannen die alleen zijn het moeilijk om ergens een plekje te vinden.

 Hij merkt bijvoorbeeld dat het naturisme terugloopt 'Zeker bij jongeren'. Ook komt er meer weerstand tegen bloot lijkt het wel. 'Dat merk je aan het toenemend aantal badpakkendagen in sommige sauna's.' Verder snapt hij het voorzichtige toelatingsbeleid voor alleenstaande mannen, maar geeft aan dat er ook veel ouderen zijn die hun partner verloren hebben, alleen zijn komen te staan en daarom afzien van het naturisme.
Hij vroeg zich af of er behoefte is om iets te organiseren zodat alleenstaande ouderen toch naturistisch op vakantie kunnen gaan of recreëren. Wat voor advies heb jij? Herken je zijn opmerkingen? Praat mee!

Reacties  

 
#1 johnnyvang 26-11-2015 17:18
Nee naturisme is zeker niet alleen voor gezinnen.
Daarom is het ook zo jammer dat alleengaande bij 99,9% van de campings of terreinen niet worden toegelaten ( de man dan, want de vrouw mag wel alleen naar binnen).
Als man ben je nu verplicht om naar een gewone camping te gaan, en vandaar uit het naaktstrand te bezoeken.
Vandaar dat je ook zoveel mannen ziet op het naaktstrand (mannen zonder bijbedoelingen dan).
Het is erg jammer dat anno 2015 mannen nog steeds geweigerd worden, terwijl de dames hier geen last van hebben en overal welkom zijn.
Citeer
 
 
#2 Jan 27-11-2015 15:21
Nee naturisme is zeker ook voor mannen,en ik weet dat er bij de naturisten ver een afdeling is genaamd ,solonat daar kunnen alleen gaanden dus ook mannen lid worden, vriendelijke groet
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.