Naakt dineren in Italië

1.125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tot 2006 was naturisme verboden in Italië. Anno nu telt het land zo'n 600.000 naturisten. En om die in de gelegenheid te stellen naakt uit dineren te gaan organiseert de eigenaar van restaurant L'Italo Americano op de Via San Clemente in Milaan vrijdag 15 juli het allereerste nudistendiner in dit Zuid-Europese land.

Volgens de eigenaar is het 'naakt dineren' een prima manier om omgedwongen met andere naturisten in contact te komen. Hij benadrukt dat het niets te maken heeft met seks of swingers, waar naturisme vaak mee wordt verward. Iedereen die zich tijdens het eten onbetamelijk gedraagt wordt dan ook uit het restaurant gezet.

Dat die verwarring er ook bij de vaste gasten is blijkt uit de reactie van een vrouw die zegt nu nooit meer een voet in het restaurant te willen zetten. "Al was zij wel degene die voorstelde om onze 'reguliere' avonden op te leuken met 'lap dances'. Beetje hypocriet dus", zo zegt de eigenaar tegen Milano Today.

De prijs voor een avondje naakt dineren en dansen is € 50 voor mensen die lid zijn van de Italiaanse Naturisten Vereniging en € 100 voor hen die geen lid zijn. Romantisch wordt het zeker: in plaats van elektrisch licht staan er kaarsjes op tafel. Tot nu toe hebben ruim 40 mensen zich aangemeld voor het diner. Bij succes wordt elke week een naturistisch diner georganiseerd.
Het idee van het naakt dineren komt van het restaurant in Londen dat recent en met succes haar deuren opende voor naturisten.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.