Bloot op kalender té seksueel volgens Pink Ribbon

1.0434782608696 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Studenten @ Twitter
Studenten @ Twitter
De bedoeling van vier studenten van de Universiteit Twente was integer en zelfs heel persoonlijk: een naaktkalender maken om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Een van de studenten die aan de fotoshoot meewerkte verloor vorig jaar zijn moeder aan de gevolgen van borstkanker. Helaas weigert Pink Ribbon het geld in ontvangst te nemen omdat de ziekte door de blootkalender 'verseksualiseert' zou worden.

In Metro zegt Sjors Berends, een van de studenten die op de kalender staat: "Pink Ribbon stelt dat de relatie naakt en borstkanker als kwetsend wordt ervaren. Heel erg jammer.".

De kalender was het resultaat voor een opdracht van het wedstrijdroeiersdispuut Magnus van roeivereniging D.R.V. Euros in Enschede om iets voor een goed doel te doen. Dat werd Pink Ribbon, vanwege de persoonlijke betrokkenheid van een van de studenten. Dat de organisatie het geld weigert wordt geaccepteerd, maar niet helemaal begrepen door het viertal omdat ze nooit de intentie hebben gehad om de naam van Pink Ribbon of mensen te schaden.
In een reactie in Metro zegt Anja Scheltens van Pink Ribbon: "We maken altijd zorgvuldig de afweging  of de activiteit bij ons merk en onze achterban past. Dit doen we niet omdat we iets tegen het initiatief hebben. Maar we weten dat de relatie tussen naakt en borstkanker bij een groot deel van onze achterban als kwetsend wordt ervaren. Dit willen wij voorkomen.”  

De afwijzing betekent niet dat de kalender nu niet wordt uitgebracht, integendeel, de vier studenten zijn nu in gesprek met andere goede doelen, waaronder het KWF. Wanneer bekend is welk goed doel de opbrengsten van de kalender wel wil hebben wordt dit vermeld op de webshop van de studenten. Hier is de kalender nu al te koop.

Reacties  

 
#1 Melané 22-10-2016 07:30
Overgevoelighed en bevestigd: borstkanker? niet meer bloot. Ik zou voor geen geld een kalender met blote jonge mannen erop kopen maar tja, blote vrouwen ook niet. Maar zo'n initiatief weigeren? Moet je van goeie huize komen. En idd: misschien hadden ze in overleg kunnen gaan erover? Van te voren? Of later een manier vinden om het toch te gebruiken. Heel kort door de bocht allemaal. Hoop dat KWF meer erin ziet
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde