Koninklijk bloot in Kroatië

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kroatië
Kroatië
Driekwart eeuw na de koninklijke, beroemde blote duik van de Britse koning Edward VIII en zijn toekomstige vrouw, Wallis Simpson, werkt Kroatië er hard aan om weer opnieuw de nummer 1 bestemming te worden voor het groeiend aantal mensen dat interesse heeft in een 'nakation.'


In de jaren '80 stond Kroatië nog op de eerste plaats als naturistische bestemming. De laatste jaren zag het land zich voorbijgestreefd door Frankrijk dat nu bovenaan staat als populairste naturistische bestemming. Voor Kroatië, dat voor een belangrijk deel afhankelijk is van de inkomsten uit het toerisme, hoog tijd om zich weer op het naturisme te gaan richten met als doel die felbegeerde eerste plaats terug te pakken. 
En Kroatië heeft wel wat in huis voor een ontspannen blote vakantie.

Zoals de Kandarola rots op het eiland Rab. De rots wordt gezien als de geboorteplaats van het naakt recreëren en was in 1936 de plek waar de koninklijke duik plaatsvond. Nog steeds vinden naturisten hier hun eigen blootparadijs.
In Kroatië zijn op dit moment elf naturistische terreinen, waaronder Koversada, in het noordwesten van Istrië. Het terrein opende 50 jaar geleden haar deuren en was daarmee het eerste commerciële naturistenresort in Europa. Ook zijn er in Kroatië tientallen naaktstranden, zowel officiële als informele.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde