Portugees strand toneel van eerste blote evenement

1.0238095238095 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Naturistisch feest Portugal
puuropreis.nl Naturistisch feest Portugal
Iets meer dan dertig naturisten, onder wie drie vrouwen, hebben meegedaan aan het eerste naturistische evenement op het zonovergoten strand van Meco, gelegen bij Sesimbra in Portugal. De organiserende Clube Naturista do Centro (CNC) meldt met enige trots, dat het blote feest zelfs een deelnemer van 77 jaar naar het strand ten zuiden van Lissabon wist te trekken.

 

De naturistenorganisatie uit de Portugese hoofdstad wilde met het treffen het naturisme als recreatieve vorm onder de aandacht brengen. Het programma op zaterdag 14 september bestond onder meer uit wandelingen, hardloopwedstrijden, volleybalwedstrijden en fotosessies; onderdelen die allemaal bloot konden worden gedaan. Het evenement had plaats op Praia do Meco. Dit vier kilometer lang strand met natuurlijke duinen is door de overheid officieel als naaktstrand erkend.
 

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde