Kroatië heeft met Valalta de beste naturistencamping

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Valalta
Valalta
Naturist Camping Valalta in Istrië (Kroatië) is door lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen, gebruikers van de ANWB campinggidsen en de ANWB kampeerspecialisten uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2014. Volgens de ANWB ‘vindt de naturist hier alles wat een camping moet bieden: privacy, ruimte en veel voorzieningen waardoor men het terrein niet per se af hoeft’.

 

Valalta ligt aan de westkust van Istrië, tussen de kustplaats Rovinj en het natuurgebied Limfjord. De naturistische kampeerder heeft er behoorlijk wat ruimte, want het terrein is 70 hectare groot. Een belangrijk onderdeel is de kuststrook met zandstranden, die in totaal een lengte van 5 kilometer heeft. Voor ontspanning kunnen de gasten onder meer ook terecht in het zwemparadijs, een wellnesscentrum of op de tennisbanen. Winkels, restaurants en bars maken het vakantieaanbod compleet. Naast ruimte voor kampeerders zijn er op Valalta ook bungalows, mobil homes en appartementen te huur.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde