Bredene krijgt groter naaktstrand

0.71739130434783 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktstrand Bredene
Naaktstrand Bredene
Het naaktstrand van Bredene, het enige strandgedeelte voor naturisten in België, wordt vergroot. De uitbreiding is het gevolg van werkzaamheden, waarbij via buizen 360.000 kubieke meter zand op het strandgedeelte tussen Oostende en De Haan wordt gespoten. Het is de eerste zandopspuiting op het strand sinds 1994. De werkzaamheden zijn nodig omdat tijdens de jongste Sinterklaasstorm veel zand is weggespoeld.

 

Bredene kent sinds 2002 een strandgedeelte van 350 meter, dat speciaal is ingericht voor naaktrecreatie. Het betreffende gedeelte ligt achter een beschermd duinreservaat en biedt op die manier voldoende privacy. Door het extra aangebrachte zand wordt het strandgedeelte breder, waardoor er meer ruimte komt voor liefhebbers van naaktrecreatie. Deze vorm van recreatie is op het strand van Bredene toegestaan vanaf het eerste weekend voor Pasen tot en met het tweede weekend van oktober.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde