Met of zonder badpak naar de sauna?

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sauna
Sauna
Het lijkt wel of sauna's steeds vaker een dresscode hebben: badpakkendagen waar je er zonder textiel niet welkom bent. Signaleren we hier een trend? Doen sauna's dit om meer omzet te genereren of neemt het aantal blote saunagangers zo sterk af? Kijken jullie op de websites van de sauna's of, en wanneer er badkledingdagen zijn? Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? We zijn benieuwd naar jullie mening!

 

 

Reacties  
#1 Egbert 27-03-2014 15:30
Ik ben daar heel simpel in: badkleding in een sauna is uit den boze! Ik vind het zelfs vervelend dat je in restaurantruimt e met een badjas aan moet zitten, een handdoek (om op te zitten) zou voldoende moeten zijn. Sauna's hebben, een enkele uitzondering daargelaten, dan ook niets of nauwelijks iets met naturisme te maken!
Citeer
#2 Peter 28-03-2014 16:57
Ik vind het met badkleding ( zwembroek ) een onfris gedoe, en ik ben het met de vorige spreker eens dat je in het hele complex bloot moet kunnen lopen.
In de sauna waar ik kom ( Warmond ) is er op woensdag vrouwendag is prima toch ?
Maar ieder zijn of haar meug.
Citeer
#3 Frans 28-03-2014 18:51
Wat is er mis als er een speciale badkledingdag is? Zeker als deze ook nog speciaal voor vrouwen is. Misschien wel de stap over de drempel. In de sauna (Elysium) waar ik kom zijn de overige dagen bloot. Badkleding dus niet toegestaan. Wel dragen veel mensen een badjas, niet verplicht, tussen de sauna's. In het restaurant is dat wel verplicht. Laat gewoon iedereen het naar zijn zin hebben.
Citeer
#4 Henk 02-04-2014 10:46
Vies vies en nog eens vies. Mijn zal je niet zien in zo'n onhygiënische sauna
Citeer
#5 Philippe 03-04-2014 18:57
in onze sauna zijn er 2 dagen per week voor de badpakken, de andere dagen zijn naturisten
Citeer
#6 Piet 09-04-2014 11:50
Met kleding aan in de sauna is net zo iets als met een regenpak aan onder de douche. Badkleding en sauna horen dus echt niet bij elkaar en het is onfris, zo niet vies. Wat is er mis met onze eigen natuurlijke (be)kleding waarin we geboren zijn? Ik hoop dan ook van harte dat deze badpakdagen een hipe zijn die weerv zeer snel overwaait.
Citeer
#7 Anneke 10-04-2014 06:20
sauna is zonder kleding. 1 dag per week voor mensen die niet bloot durven oke, maar zeker niet vaker. Ook niet fris en geen gezicht die opbollende badpakken in bubbelbad
Citeer
#8 Harry 11-04-2014 11:53
Deze trend moet gekeerd worden. Ik vind het maar niks, die badkledingdagen . Daat gaat voorbij aan de oorsprong van saunagang.
Citeer
#9 gerrit 11-04-2014 13:11
Wat mij betreft een onfrisse toestand.Het wordt ook steeds gekker heb je plekken buiten op een terras met stoelen waar je zelfs een badjas aan moet daar waar je heerlijk vrij zou kunnen voelen.'In het restaurant is natuurlijk iets anders'

Echter begrijp ik wel dat de sauna's proberen een andere doelgroep aan te boren om hun omzet te kunnen halen en daarom badkleding dagen organiseren.
Citeer
#10 Henk 14-04-2014 20:16
Voor mij geen sauna meer buitenshuis. Zelf een sauna gezet. Zonder gezeur in eigen blote sauna!
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde