China heeft het gehad met naaktstrand in Sanya

0.86 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Omstreden naakstrand bij Sanya in China
Omstreden naakstrand bij Sanya in China
Waarin een groot land ook heel klein kan zijn. De autoriteiten in China treden hard op tegen mensen, die op het strand van Sanya op het eiland Hainan naakt recreëren. Het strandgedeelte bij Dadonghai was al jaren heel populair, bij zowel toeristen als lokale bewoners. Mensen die zonder kleren in zee of op het strand worden ‘betrapt’, riskeren een gevangenisstraf van 5 tot 10 dagen.

 

Met de celstraffen hopen de autoriteiten de betrokkenen een beetje her op te voeden. Naakt zonnen is namelijk volgens de communistische partijleider van de provincie Hainan ‘on-Chinees en onbeschaafd’. “Geen normaal persoon zou naakt zwemmen of bloot zonnebaden in het openbaar,” stelde Luo Baoming tijdens de jongste vergadering van het Hainan Volkscongres. “Dit soort gedrag is niet in overeenstemming met de Chinese culturele tradities.”

Het verbod op naaktrecreatie kwam volgens de autoriteiten na klachten van toeristen en lokale bewoners, die naar eigen zeggen hevig waren geschokt door hordes blote vakantiegangers tijdens de recente viering van het Chinees Nieuwjaar.

Het strand van Dadonghai werd in 2002 populair bij naaktrecreanten. Op hoogtijdagen waren er zo’n 500 Chinese en buitenlandse bezoekers, aldus lokale media. Elders in het immense land zijn overigens geen mogelijkheden voor naturisten of andere bloteriken.

Vakantieplannen?

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde