Wereldwijd bloot op de fiets

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naked Bike Ride LondenMaak je fiets maar vast klaar voor de World Naked Bike Ride. Deze blote fietstocht wordt vanaf 2004 elk jaar over de hele wereld gehouden en vloeit voort uit de Spaanse Ciclonudista, die in 2001 voor het eerst werd gereden werd in Zaragoza. Het was Conrad Schmidt die het Spaanse evenement in 2004 internationaal maakte met de WNBR.

Reden voor de Spaanse Ciclonudista was te protesteren tegen alle auto’s en ander gemotoriseerd verkeer op straat. Er was steeds minder ruimte voor mensen die er leven en zich op eigen kracht, bijvoorbeeld lopend of fietsend, voortbewegen.
Daarom gaan de deelnemers bloot of vrijwel ongekleed op de fiets om de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam in het verkeer zichtbaar te maken. Schmidt startte om dezelfde redenen de World Naked Bike Ride als wereldwijde actie.

Bloot door Amsterdam

Ook in Nederland is er sinds 2004 een bloot fietsprotest. De eerste tocht werd gereden in Apeldoorn. Vorig jaar werd gefietst in de hoofdstad en ook dit jaar wordt respect voor lijf en leden gevraagd in Amsterdam tijdens de rit op 28 juni.
Verzamelen is tussen 12.00 en 13.00 uur aan de oostzijde van NS-station Amsterdam Amstel. Vandaar fietsen de deelnemers in groepjes naar park Frankendael waar je je kunt uit- of omkleden en eventueel laten bodypainten. De tocht start om 13.45 en via Twitter kun je tot en met de dag van het evenement het laatste nieuws volgen.

 

Reacties  

 
#1 daan van der sleen 02-02-2017 19:41
ik loop ook veel bloot en ik ga ook vaak naar de sauna ik ben 58 jaar ik zoek een vrouw die eens met hij wil naar de sauna ik kom uit hollanscheveld een vrouw uit de buurt dan wat samen eten en drinken lekker samen ontspannen
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.