Duizenden naar Open Dag Naaktrecreatie

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Open Dag NaaktrecreatieDe open dag van de Naturisten Federatie Nederland heeft zondag 1 juni zo’n 2000 bezoekers naar een van de 50 NFN-terreinen in Nederland gelokt. Of de jaarlijkse actie nieuwe leden voor de belangenorganisatie voor naaktrecreatie heeft opgeleverd, durft directeur Henk Jan Kamerbeek niet te zeggen. “Veel mensen denken er vaak nog even over na,” zegt hij in de Telegraaf.


“Sommige mensen waren verrast, omdat ze niet wisten dat er een naaktrecreatieterrein in hun buurt was”, vervolgt Kamerbeek. De dag begon volgens de directeur rustig, maar later werd het drukker. “Het was natuurlijk ook super weer.” Bezoekers waren overigens niet verplicht om hun kleren uit te trekken op de Open Dag Naaktrecreatie, die jaarlijks op de agenda staat.

In Nederland recreëren zo’n 2 miljoen mensen geregeld naakt. Op het naaktstrand, in de achtertuin, op een van de vele naturistenterreinen die ons land rijk is, of op vakantie in het buitenland ontspannen zij in een natuurlijke omgeving en genieten ze van het gevoel van vrijheid.