Duizenden naar Open Dag Naaktrecreatie

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Open Dag Naaktrecreatie
Open Dag Naaktrecreatie
De open dag van de Naturisten Federatie Nederland heeft zondag 1 juni zo’n 2000 bezoekers naar een van de 50 NFN-terreinen in Nederland gelokt. Of de jaarlijkse actie nieuwe leden voor de belangenorganisatie voor naaktrecreatie heeft opgeleverd, durft directeur Henk Jan Kamerbeek niet te zeggen. “Veel mensen denken er vaak nog even over na,” zegt hij in de Telegraaf.


“Sommige mensen waren verrast, omdat ze niet wisten dat er een naaktrecreatieterrein in hun buurt was”, vervolgt Kamerbeek. De dag begon volgens de directeur rustig, maar later werd het drukker. “Het was natuurlijk ook super weer.” Bezoekers waren overigens niet verplicht om hun kleren uit te trekken op de Open Dag Naaktrecreatie, die jaarlijks op de agenda staat.

In Nederland recreëren zo’n 2 miljoen mensen geregeld naakt. Op het naaktstrand, in de achtertuin, op een van de vele naturistenterreinen die ons land rijk is, of op vakantie in het buitenland ontspannen zij in een natuurlijke omgeving en genieten ze van het gevoel van vrijheid.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde