Ook buiten Nederland Prettig bloot!

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

b_200_80_16777215_00_images_stories_logos_Logo_Prettig_bloot.jpgNFN lanceert met trots de accreditatie ‘Prettig bloot’, die recreanten ook buiten Nederland laat zien waar het prettig bloot recreëren is. Na het grote succes van het keurmerk ‘Prettig bloot’ voor Nederlandse naturistenterreinen, kwam al snel de vraag naar een gelijksoortige accreditatie voor buitenlandse naturistenterreinen.

 

NFN lanceerde in 2012 het keurmerk ‘Prettig bloot’. Het is een indicatie voor locaties waar je op een fijne manier bloot kunt recreëren. Voerders van het keurmerk hebben gastvrijheid en een respectvolle behandeling hoog in het vaandel staan en doen er alles aan om de veiligheid op hun terrein te garanderen. Voor die veiligheid is een protocol opgesteld, waarin geregeld is hoe beheerders van terreinen en NFN omgaan met mensen die zich niet naar behoren gedragen.

Het Nederlandse protocol -gebaseerd op de Nederlandse wet- stond, ondanks de vraag van buitenlandse naturistencampinghouders, een directe kopie van het keurmerk naar het buitenland in de weg. Nu kan het wel en heeft NFN ook voor naturistencampings over de grens een accreditatie voor omgangsvormen en sfeer.

Duidelijkheid voor bezoekers

Vooral voor bezoekers van naturistencampings is ‘Prettig bloot’ een belangrijke aanduiding. Het zegt iets over de wijze waarop mensen met elkaar omgaan, welke normen en waarden gelden op het terrein en vooral dat je er op een relaxte en prettige manier bloot kunt recreëren. In de begindagen van het georganiseerde naturisme waren die waarden vertegenwoordigd in de naturistenpas. Nu deze in steeds meer gevallen niet meer verplicht wordt gesteld, neemt de accreditatie deze functie van de naturistenpas over. NFN hoopt dat bezoekers actief selecteren op campings die ‘Prettig bloot’ op de deur hebben staan, en het bij NFN aangeven als campinghouders zich niet aan de accreditatie houden. Zo blijft het mogelijk van de vrijheid van naaktrecreatie te genieten.

Waar te vinden?

Camping Castillon de Provence in Castellane is de trotse bezitter van de allereerst accreditatie ‘Prettig bloot’. Daarna volgden al snel meerdere Franse campings en de aanvragen stromen nog steeds binnen. Op korte termijn is de accreditatie ook in andere landen te vinden. Een volledig overzicht van de campings die de accreditatie of het keurmerk ‘Prettig bloot’ voeren, is te vinden op de website van de NFN.
Binnenkort een reportage over naturistenterreinen in Zuid-Frankrijk! Houd de website in de gaten.

Kies jij bewust voor een camping met dit keurmerk?

Reacties  

 
#1 Tom 20-06-2014 14:10
Succes? Het gaat hier om geld: deze terreinen mogen dan alleen mensen met een INF (NFN) pasje toelaten. NFN wil dat graag, dan moeten die mensen dus lid zijn van de NFN! Een ultieme poging om het teruglopen van ledenaantal te stoppen. Wordt zo naturisme laagdrempeliger ? Hoe wil de NFN er dan zijn voor alle naturisten, ook zij die niet lid van NFN zijn?
Citeer
 
 
#2 Annet 20-06-2014 14:57
Tom zei:
Succes? Het gaat hier om geld: deze terreinen mogen dan alleen mensen met een INF (NFN) pasje toelaten.
?

Is dat zo? Dacht dat je ook zonder NFN pasje gewoon op deze terreinen mag kamperen. NFN, willen jullie dit ophelderen?
Citeer
 
 
#3 NFN 20-06-2014 15:19
Gelukkig kunnen we dat ontzenuwen: wij vermoeden dat geen enkele campingeigenaar zich zodanig beperkt dat deze alleen NFN-leden toelaat. Er is dan ook geen sprake van zo'n afspraak. Maar omdat we graag samen zorgen voor een prettige sfeer en heldere omgangsvormen hopen we wel dat steeds meer mensen een lidmaatschap zullen gaan overwegen, want we zijn goed bezig voor naaktrecreanten die prettig bloot willen zijn en prijs stellen op die kwaliteit.
Citeer
 
 
#4 Edwin 05-07-2016 21:51
Ik ben vroeger ooit op een naturisten camping geweest, ik voelde me daar prettig, mensen oordelen niet en accepteren anderen zoals ze zijn.
Nu leek het me leuk dit opnieuw te ervaren. Maar nu kom ik er achter dat piercings en tatoeages niet of nauwelijks geaccepteerd worden. Dat valt me nu echt vies tegen, ik was echt in de veronderstellin g dat tolerantie en acceptatie van anderen hoog in het vaandel staat bij naturisten/nudi sten.
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde