Bloot langs de schilderijen van Vincent van Gogh

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Met de NFN bloot langs de werken van Van Gogh
Met de NFN bloot langs de werken van Van Gogh
De 200 beroemdste werken van Vincent van Gogh bekijken, in je blootje. Is dat een bijzondere ervaring? Om het antwoord op die vraag te vinden, heeft Naturisten Federatie Nederland (NFN) een opmerkelijke avond georganiseerd. Zaterdag 6 september kunnen NFN-leden en introducés in de Beurs van Berlage ongekleed de tentoonstelling ‘Van Gogh, The Ultimate Collection’ bezoeken.

De expositie is in het souterrain van de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. Speciaal voor de NFN is de tentoonstelling op 6 september open van 17.30 tot 22.00 uur (laatste entree om 21.00 uur). Kaartjes kosten 10 euro per persoon, zijn inclusief een drankje na afloop en worden aan de deur verkocht. Toegang is alleen op vertoon van de NFN-ledenpas en een ingevulde voucher. Elk NFN-lid mag drie introducés meenemen. Er is die avond in de Beurs van Berlage een uitkleedruimte en een bewaakte garderobe.

Om de privacy van de naturisten te waarborgen is het gebruik van smartphones en camera’s niet toegestaan. Mogelijk is er namens NFN een fotograaf aanwezig en enkele mensen van de schrijvende pers, zo laat de belangenorganisatie weten.

De tentoonstelling laat de beroemdste werken van Vincent van Gogh zien als ‘re-creations’. Hierbij wordt kunst digitaal bewerkt, met als doel de staat van het origineel te benaderen. Een re-created schilderij kan zelfs meer een origineel worden, of dichter bij het origineel in de buurt komen, dan het ‘echte’ werk, stellen de initiatiefnemers van ‘The Ultimate Collection’.

Daarnaast zijn 7 unieke 3D-animaties te zien. Deze driedimensionale creaties leggen de beweging, de compositie en voorheen verborgen details in de schilderijen bloot. ,,Je ziet de werken van Van Gogh op een nieuwe en bijzondere manier, waarbij je een blik gegund wordt in de artistieke geest van Vincent van Gogh,” aldus de makers van de tentoonstelling.

Meer weten over naturisme?

Reacties  
#1 Andre 06-09-2014 20:50
Als naturist vraag ik me toch echt af wat de toegevoegde waarde is van naakt in een museum lopen. In mijn blootje op het strand, sauna of in mijn tuin zie ik meer zitten. Ben benieuwd hoe druk het is!
Citeer
#2 Ellen 07-09-2014 12:46
hey andre wij zijn er geweest het was erg leuk om mee te maken. jij vraagt je af wat de toegevoegde waarde is maar ik vraag me af die er moet zijn recreëren is ook door een museum lopen en waarom dan niet naakt. het hoeft niet het mag. het was er trouwens redelijk druk en vreselijk gezellig
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde