Bloot de tuin in

0.80769230769231 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Op zaterdag 2 mei wordt weer de jaarlijkse World Naked Gardening Day (WNGD) gehouden. Wereldwijd gaan mensen die dag in hun blootje de tuin in om 'natuurlijk' te genieten van de natuur. Iedereen kan tuinieren, of je nu jong of oud bent, op het platteland woont een stadswoning met een tuin hebt of alleen een balkon. Je kunt immers altijd je balkon leuk opfleuren met een plantenbak, of een mooie bloembak op je vensterbank zetten.

Waarom naakt de tuin in?

Gewoon, omdat het leuk en prettig is, zo laat de de organisatie van de WNGD op haar website weten. Na naakt zwemmen is tuinieren de tweede hobby die mensen graag in hun blootje beoefenen. Daarnaast is het ook logisch om in natuurlijke staat in de natuur bezig te zijn. Tijdens de Wereld Naakt Tuinieren Dag wordt daar op die manier extra de aandacht op gevestigd.

Duik jij ook bloot de tuin in?

Reacties  

 
#1 Kees Roskam 22-04-2015 19:52
Uiteraard helemaal afhankelijk van het weer. Maar bij de juiste temperatuur, zeker.
Citeer
 
 
#2 Tony2Nat 23-04-2015 22:05
Doen we altijd als het weer het toelaat. Beter deze actie voor een groter publiek brengen, zodat onze buren ons naturisme beter kunnen plaatsen.
Citeer
 
 
#3 Nico de Jong 10-07-2017 16:37
Ja ook ik duik graag bloot de tuin in als het lekker weer is.
Citeer
 
 
#4 Jeroen 12-06-2018 22:05
niks fijner dan bloot en bloot-voets te kunnen leven..
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde