Naturisme: uit of juist in?

1.8125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur Naturisme
Puur Naturisme
In België neemt het aantal naturistenterreinen af terwijl er in Frankrijk juist meer naturisten bijkomen. In een interview met Het Belang van Limburg geeft  Marc Van Gossum, voorzitter van de Federatie van het Belgische Naturisme aan dat na de sluiting van de enige naaktcamping in de provincie er nog maar zeven naaktterreinen in België zijn. Omdat er ook geen terreinen bijkomen vraagt de voorzitter zich af of naturistencampings misschien passé zijn.

(nomultithumb} Een nieuwe naturistencamping in het Belgische Limburg is dan ook een grote wens van Van Gossum .Zijn bevindingen staan in schril contrast met het jubelbericht van het Franse Toutelatele.com. Hierin staat dat er in Frankrijk meer dan twee miljoen naturisten zijn en dat het aantal volgelingen gestaag toeneemt. Het aantal naaktcruises en naturistenpensions stijgt, net als het aantal activiteiten die je in je blootje kunt ondernemen zoals wandelen, wijnproeven en sporten.

?c=1010&m=690646&a=176689&r=&t=html

Vooral jongeren omarmen het naturisme

Meer en meer laten de Fransen hun bescheidenheid in de kleedkamer achter en proberen het naakte leven te ervaren op een an de vele terreinen in het land. Vooral de jonge en trendy stedelingen blijken in te zijn voor naturistisch recreëren. Deze nieuwe beoefenaars zijn veeleisend, hongerig naar nieuwheid en authenticiteit . Zij ervaren een naturistische vakantie als dé manier om hun lichaam te accepteren en de schoonheid ervan in te zien.

?c=144&m=550382&a=176689&r=&t=html

De Belgische terreinen:

  • 't Hoeveke (Natuur Puur)
  • 't Vennebos
  • Natuurleven Bockstaelhoeve (Zonneleven)
  • Helios (Athena)
  • Le Perron (Athena)
  • Nature & Sport-Liège
  • Naturistencamping Grensland

Wat is de trend in Nederland? Is het naturisme op zijn retour? Gezien het toenemend aantal 'badkledingdagen' in sauna's zou je denken van wel. Maar misschien zijn er ook in ons land steeds meer jongeren die het naturisme ontdekken? We zijn benieuwd naar jullie gedachten hierover.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde