Duizenden willen bloot dineren bij Bunyadi in Londen

1.4583333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

 

Op menig naturistenterrein is het een gebruikelijk beeld: restaurantgasten die in hun blootje eten, al dan niet in de openlucht. In steden vind je dergelijke eetgelegenheden veel minder, en daar willen ze in Londen verandering in brengen. In pop-uprestaurant The Bunyadi kun je vanaf juni 2016 helemaal terug naar de basis en mag je ook naakt dineren. De belangstelling voor deze culinaire vorm van naaktrecreatie is enorm: op de wachtlijst staan inmiddels meer dan 26.000 mensen!

The Bunyadi gaat volgende maand open voor een periode van drie maanden. Klanten zijn niet verplicht om naakt te dineren: het restaurant wordt opgedeeld in tweeën: een pure, naakte sectie, en een deel voor geklede gasten. Klanten krijgen badjassen, kleedkamers en kastjes ter beschikking.

De nieuweling wil een restaurant zijn dat vrij is van alle ‘valstrikken van de moderne wereld’, zegt initiatiefnemer Seb Lyall van Londen's Naked Restaurant. Het eten is vrij van chemicaliën en kunstmatige kleurstoffen, er is geen elektriciteit of gas, geen telefoons en klanten kunnen dus desgewenst ook hun kleren uitdoen. Het eten wordt bereid op een houtskoolgrill en geserveerd op handgemaakt servies van klei en met eetbaar bestek. ,,Zo kunnen gasten echte bevrijding ervaren,” aldus Lyall.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde