Komende zomer bloot in Parijs?

0.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wie graag in een stad bloot wil zijn kan vanaf de zomer van 2017 ook in Parijs terecht. De Parijse gemeenteraad stemde deze week in met een voorstel van de Groene Partij om een stuk van een park te bestemmen als naturistische zone.  De partij zegt dat Frankrijk de belangrijkste naturistische bestemming is voor toeristen uit heel Europa en dat daarom ook in een stad als Parijs mogelijkheden moeten zijn om op bepaalde plekken uit de kleren te kunnen.

Naast de twee miljoen Fransen die geregeld uit de kleren gaan komen er jaarlijks ook twee miljoen buitenlandse naturisten naar het land met de vele naaktstranden, naturistische hotels en -campings en -vakantieparken. Dat maakt Frankrijk naturistische bestemming nummer 1 voor vooral Nederlanders, Belgen en Britten.
In verschillende andere Europese steden, zoals Barcelona, Berlijn en München, is naturisme al op enkele plaatsen mogelijk. Voor naturisme in grote steden is Duitsland dan weer koploper: in München kun je op zes plekken naakt lopen en in Berlijn is een deel van het Tiergarten-park gereserveerd voor naturisten.

Waar de locatie in Parijs komt is nog niet bekend. Het kan een van de twee bossen in de stad zijn: Vincennes of Boulogne. In ieder geval komt er ook een afscheiding en reglementen zodat de aanwezige recreanten geen bekeuring krijgen omdat naaktlopen in de Franse hoofdstad eigenlijk verboden is. De boete bedraagt maar liefst 10.000 euro of een jaar gevangenisstraf. Tot nu toe is het Roger Le Gallzwembad de enige plek waar de kleren op bepaalde avonden in de week uit kunnen. Maar die plek blijkt veel te klein en in de zomer gesloten, aldus LeMonde.

Reacties

 
#1 paul 05-10-2016 06:56
Wanneer volgt Nederland ?
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.