Friesland krijgt met De Buorkerij een naturistencamping

1.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naturistencamping Buorkerij @Buorkerij

In de gemeente Súdwest-Fryslân gaat volgend jaar april de eerste naturistencamping van Friesland open. De Buorkerij in Dedgum, ten zuiden van Bolsward, was voorheen een natuurkampeerterrein, maar Henk (59) en Roely Westerhof (57) bieden er straks 50 plekken voor naturistische kampeerders.

De nieuwe eigenaren, gepokt en gemazeld in de horeca, hebben grootse plannen met ‘De Boerderij’. Op het terrein van 2,5 hectare komt bijvoorbeeld een zwemvijver. Verder is een nieuwe keukenvoorziening gepland, en wordt de begroeiing aangepast. ,,Het is nu iets te open”, grapt Roely.

Iedereen kan straks komen kamperen in de natuur op De Buorkerij in Friesland. ,,We hebben ons weliswaar aangesloten bij de NFN, maar gasten hoeven geen lidmaatschapskaart te hebben. Iedere bezoeker moet zich wel legitimeren, maar verder willen we het allemaal lekker open houden.”

De officiële opening staat gepland voor zaterdag 22 april 2017, maar de eerste boeking is al binnen. ,,Dat zijn mensen die De Buorkerij als natuurcamping kennen, maar nu zeggen: eindelijk, straks kunnen we er ook bloot kamperen!” Het eerste seizoen duurt tot 1 oktober. Vanaf 2018 wil het echtpaar Westerhof de camping langer open houden: van 1 april tot 1 oktober.

 

Reacties  

 
#1 Gea 10-04-2017 21:20
wanneer het weer goed is willen wij 2pers. bij jullie komen van za/zo 29 april a.'s. een paar dagen bij jullie verblijven.
met vriendelijke. groet. Gea
Citeer
 

Reactie toevoegen

Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Beveiligingscode
Vernieuwen