Einde aan gesteggel over naaktrecreatie Delftse Hout

0.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Het Haagse Gerechtshof sprak vandaag na een jarenlange juridische strijd het verlossende woord: de acht naaktrecreanten die in 2013 door de gemeente Delft waren bekeurd voor naaktloperij in het Delftse Hout, zijn vrijgesproken en hoeven de openstaande boetes niet te betalen.

De acht naaktrecreanten kregen diverse bekeuringen omdat de gemeente in 2013 besloot dat het bloot zonnen in Delftse Hout niet meer toegestaan was. En dat terwijl naaktrecreatie op een veldje in het gebied al meer dan 33 jaar wel was toegestaan.
Al eerder had het Haagse hof de opgelegde boetes ongeldig verklaard, maar deze uitspraak was door de Hoge Raad vernietigd. Advocaat Sprong naam het voor de naaktrecreanten op met als resultaat de vrijspraak van vandaag. Van het oordeel van het OM dat het Delftse Hout geen plek is voor naaktrecreatie liet het gerechtshof geen spaan heel en stelt dat de plek waar naakt gerecreëerd wordt geen overlast oplevert en te ver af is van de rest van het strand. "Wie het niet opzoekt hoeft niks te zien', aldus het hof. 

De uitspraak isgoed nieuws voor de acht betrokken naaktrecreanten  en alle andere naaktrecreanten in Nederland omdat de gemeentes nu geen vrijbrief meer hebben om zonder goede redenen en op wettelijke gronden naaktstranden zomaar te sluiten of op te heffen. Ook de belangenorganisatie voor naaktrecreanten (NFN) is blij met de uitspraak.
Bloot zonnen in Nederland blijft dus toegestaan op stranden en plekken die hiervoor door gemeentes zijn aangewezen of die hiervoor geschikt zijn volgens het oordeel van de naaktrecreant.  

Lees de 14 meest gestelde vragen over naturisme.

Reactie toevoegen

Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Beveiligingscode
Vernieuwen