Bloot op de fiets tijdens de World Naked Bike Ride

1.32 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Fietsen@puuropreis

Morgen, 1 juli, wordt in Amsterdam, net als in andere steden in de wereld, weer de World Naked Bike Ride gehouden. De eerste editie van het jaarlijkse fietsevenement waarbij je in je blootje op de pedalen staat, werd in 2001 gehouden in Zaragoza (Spanje).

De Ciclonudista werd destijds georganiseerd met een doel: de straten zijn het domein van gemotoriseerd verkeer. Door bloot op de fiets te stappen willen de deelnemers de kwetsbaarheid van de mens onder de aandacht brengen, respect vragen voor het menselijk lichaam en mensen bewegen weer gebruik te maken van ongemotoriseerd vervoer. In 2004 werd het met de World Naked Bike Ride een wereldwijd evenement.

Aan de rit in Amsterdam deden vorig jaar 76 fietsers mee. De weersvooruitzichten zijn niet al te best, maar er worden toch weer tientallen mensen verwacht om de tocht te fietsen.
De start van de bijna 11 kilometer lange tocht is om 13.45 uur start in Park Frankendael, inschrijven is niet nodig. Deelname is gratis. Eindpunt is het Vondelpark.

Wie rijdt er morgen mee? En heb je een mooie foto gemaakt? Stuur hem dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We maken er dan een mooie compilatie van.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.