Spaanse badplaats doet naaktrecreatie in de ban

1.12 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Zonder badkleding @puurnaturisme
Zonder badkleding @puurnaturisme

De autoriteiten van San Pedro del Pinatar, een badplaats in het zuidoosten van Spanje, willen de gemeentelijke stranden vrijwaren van alle denkbare excessen. In alle vroegte het beste plekje reserveren langs de waterkant door er een handdoek neer te leggen of een parasol uit te klappen, was al verboden. Nu heeft het gemeentebestuur ook de strijd aangebonden met de naaktrecreant, schrijft inspanje.nl.

Sinds enkele weken, om precies te zijn vanaf 24 juli, moet je op alle stranden van San Pedro del Pinatar je kleren aanhouden. Tot voor kort mocht je op twee van de zes strandgedeelten, beide gelegen buiten de bebouwde kom in het natuurpark Las Salinas, bloot van zon, zee en strand genieten.

De aanleiding voor het besluit is op z’n minst bijzonder te noemen. Problemen op de naaktstranden deden zich bijvoorbeeld niet voor. Neen, volgens de gemeente komen er steeds meer toeristen naar San Pedro del Pinatar en gaan die ook steeds meer naar de meer afgelegen stranddelen, inderdaad, daar waar de naturisten zich bevinden. En die mix achten de gemeentebestuurders niet wenselijk.

De oppositie, bestaande uit de PSOE, Ciudadanos en IU, is fel gekant tegen de maatregel en noemt deze ‘buitengewoon beperkend’. Al sinds het einde van de dictatuur onder generaal Franco is nudisme op de stranden van het relatief toeristische San Pedro de Pinatar een normaal verschijnsel en gaat dat goed samen met strandgangers die ervoor kiezen wel hun badkleding aan te houden, schrijft inspanje.nl.

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde