Kleren uit op Mallorca

1.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Hotel Ollymar op Mallorca ©internatuur
Hotel Ollymar op Mallorca ©internatuur

In het oosten van Mallorca heeft Internatuur een hotel ontdekt, waar naturisten een heel verantwoorde vakantie kunnen beleven. Agro Touristhotel Ollymar is een clothing optional accommodatie, waar kleding dus naar believen achterwege kan worden gelaten, maar die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Het kleinschalige hotel met 16 kamers en een zwembad maakt onder meer gebruik van zonnecollectoren en eigen waterbronnen. Voedsel wordt verbouwd in de eigen tuin. De finca is landelijk gelegen en wordt omringd door fruitbomen. Vanaf het resort is de Middellandse Zee te zien. De eigenaren richten zich overigens uitsluitend op volwassenen.

Ollymar ligt in de buurt van Manacor, dat tennisliefhebbers wellicht kennen als de geboorte- en woonplaats van Rafael Nadal. Recent zijn plannen goedgekeurd voor de ontwikkeling van een groot tenniscentrum, waar de toptennisser zijn medewerking aan zal verlenen.

Manacor is de tweede stad van Mallorca, na de hoofdstad Palma de Mallorca. Het grootste eiland van de Balearen is een populaire toeristenbestemming, vooral onder Duitsers en Britten. De meeste toeristen verblijven in het zuiden, rond bekende stranden als Playa de Mallorca, Palma Nova, Santa Ponça en El Arenal.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde