Kleren uit op Mallorca

1.1363636363636 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Hotel Ollymar op Mallorca ©internatuur

In het oosten van Mallorca heeft Internatuur een hotel ontdekt, waar naturisten een heel verantwoorde vakantie kunnen beleven. Agro Touristhotel Ollymar is een clothing optional accommodatie, waar kleding dus naar believen achterwege kan worden gelaten, maar die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Het kleinschalige hotel met 16 kamers en een zwembad maakt onder meer gebruik van zonnecollectoren en eigen waterbronnen. Voedsel wordt verbouwd in de eigen tuin. De finca is landelijk gelegen en wordt omringd door fruitbomen. Vanaf het resort is de Middellandse Zee te zien. De eigenaren richten zich overigens uitsluitend op volwassenen.

Ollymar ligt in de buurt van Manacor, dat tennisliefhebbers wellicht kennen als de geboorte- en woonplaats van Rafael Nadal. Recent zijn plannen goedgekeurd voor de ontwikkeling van een groot tenniscentrum, waar de toptennisser zijn medewerking aan zal verlenen.

Manacor is de tweede stad van Mallorca, na de hoofdstad Palma de Mallorca. Het grootste eiland van de Balearen is een populaire toeristenbestemming, vooral onder Duitsers en Britten. De meeste toeristen verblijven in het zuiden, rond bekende stranden als Playa de Mallorca, Palma Nova, Santa Ponça en El Arenal.