Ierland krijgt eerste officiële naaktstrand

1.0277777777778 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

b_250_167_16777215_00_images_stories_diversen_stenenstrand-puuropreis-free-photos-pixabay.jpgNa een juridische strijd van meer dan 40 jaar is het zondag 25 maart 2018 eindelijk zover. Ierland krijgt even buiten de hoofdstad Dublin het eerste officiële naaktstrand. De nieuweling ligt bij Hawk of Hawks Cliff in Dalkey. Het strand met kiezels ligt afgezonderd en is alleen lopend te bereiken. Behalve een toilet zijn er geen voorzieningen.

President Pat Gallagher van de Ierse naturistenfederatie en een vertegenwoordiger van het stadsbestuur geven het strandgedeelte zondag officieel vrij voor naaktrecreanten door het plaatsen van een bord. Angela Russell van de belangenorganisatie voor naaktrecreatie in Ierland spreekt van een heel belangrijk moment. ,,Twee jaar geleden werd in de wet vastgelegd dat het niet illegaal is om naakt te zijn en nu dit.” Haar land telt verder 16 stranden waar bloot zijn is geaccepteerd. Het verschil met Hawk of Hawks Cliff is dat je op die strandgedeelten geacht wordt iets aan te trekken, mocht een andere badgast daarom verzoeken.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde