NaturistBnB, de Airbnb voor de blote reiziger

1.4473684210526 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Het  huis van Petri en Minna Karjalainen wilde op Airbnb maar niet gaan lopen, mogelijk omdat het stel uit Helsinki zo open was over naturisme en bloot zijn. De enige remedie voor de Finnen was een eigen verhuurderswebsite te beginnen, gericht op mensen die bij voorkeur naakt willen zijn. Wereldwijd zijn op NaturistBnB inmiddels zo’n 100 accommodaties te boeken: van appartementen op commerciële terreinen tot kamers in wereldsteden als Londen, Parijs, Florence, Valencia en Amsterdam.

Zo kun je voor 57 euro per nacht bijvoorbeeld in de Nederlandse hoofdstad bij Erik overnachten, heb je een sofabed in de Britse hoofdstad voor 30 euro en haal je al voor 25 euro in de Franse hoofdstad volgens de aanbieder een ‘sharing room and fun’ binnen. Leuk in het huidige aanbod op NaturistBnB zijn vooral de tenten, die voor een paar tientjes per nacht worden aangeboden in bijvoorbeeld Mexico en Montenegro. Een heel huis behoort overigens ook tot de mogelijkheden, zoals in Frankrijk of Australië. Veel dichterbij kun je trouwens ook terecht in de Belgische badplaats Koksijde of een B&B in Flevoland. Maar zoals gezegd: de zakelijke markt is niet blind, en dus vind je op NaturistBnB ook al de nodige ‘bedrijfsgebouwen’ op naturistencentra. Populair zijn appartementen in Frankrijk (Cap d’Agde, La Jenny en Port Leucate), Spanje (Vera Playa) en het Caraïbisch gebied, zoals Curaçao.

Voorzitter Koen Meulemans van de Federatie van het Belgisch Naturisme is alvast zeer tevreden met het initiatief, zegt hij tegen newsmonkey.be. Hij is wel bezorgd over mensen die mogelijk slechte intenties kunnen hebben. Maar daar heeft het Finse stel een antwoord op: ,,Je kunt gasten vragen hun identiteitskaart door te geven. Daarnaast is wederzijds vertrouwen nu eenmaal een van onze basisprincipes, net zoals bij Airbnb. We geven al onze gebruikers de raad hun gevoel te volgen, en niemand in huis te halen bij wie ze een slecht gevoel hebben.”

Goedkope vliegtickets

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde