Bloot langs bloot in Kunsthal Rotterdam

1.125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

b_250_167_16777215_00_images_stories_diversen_kunsthalhyper-puurnaturisme.jpgDe tentoonstelling ‘Hyperrealisme Sculptuur’ in de Kunsthal Rotterdam, waarin menig mensfiguur zonder enige vorm van schaamte wordt gepresenteerd, is binnenkort twee keer bloot te bezoeken. Zaterdagavond 2 juni is de eerste Naked Tour met gids, maar die is inmiddels volgeboekt. Voor de tour van zaterdag 23 juni (18.30 tot 22.00 uur) zijn echter nog enkele van de 100 toegangskaarten verkrijgbaar, aldus het museum.

Het initiatief voor deze blote culturele rondgang volgt op het succes in 2017, toen de tentoonstelling ‘Robert Mapplethorpe, een perfectionist’ eveneens tijdens een speciale avondopenstelling zonder kleding kon worden bezocht. De controversiële Amerikaanse fotograaf (1946-1989) stond bekend om zijn werk van bloemen en naakte mannen.

‘Intieme weerspiegeling’

Naakt is dit keer eveneens een belangrijk aspect van de expositie in de Kunsthal. ‘Hyperrealisme Sculptuur’ biedt volgens het museum ‘een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. De tentoonstelling laat zien dat de manier waarop we naar onszelf kijken voortdurend verandert. De herkenbare en toegankelijke mensfiguren bieden een intieme weerspiegeling op de menselijke natuur’.

De kosten voor deelname bedragen 23,00 euro p.p., inclusief welkomstdrankje. Studenten en CJP-kaarthouders betalen 16,00 euro p.p. (Museumkaart en Rotterdampas zijn voor dit evenement niet geldig). Leden van de naturistische belangenorganisatie NFN krijgen op vertoon van hun ledenpas 10 procent korting op de toegangsprijs.

Puur Naturisme is helaas niet in de gelegenheid de rondleidingen in juni te bezoeken. Ga jij wel en wil je er op deze website verslag van doen? Wij stellen daarvoor graag ruimte beschikbaar! Mail je tekst naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reacties  

 
#1 Richard ten Hoedt 04-06-2018 10:42
Hyperrealisme Sculptuur, Kunsthal Rotterdam, 2 juni 2018

Na de tentoonstelling van Robert Mapplethorpe in 2017 kon op 2 juni 2018 de tentoonstelling hyperrealisme sculptuur, bloot bezocht worden in de Kunsthal in Rotterdam. Wat een mooie tentoonstelling van voornamelijk blote lichamen. De precisie waarmee de lichamen op een zeer natuurlijke wijze waren vormgegeven met stoppeltjes en rimpels, was uitzonderlijk mooi. Of de werkman, die normaal een t-shirt droeg maar nu zijn blanke borst met bruine onderarmen laat zien. Het was of de beelden zo tot leven konden komen. De gezichtsuitdruk kingen was vaak zo krachtig dat je je afvroeg wat de gedachten van de uitgebeelde personen waren. Niet verwonderlijk, dat zoals de gids aangaf, bezoekers geëmotioneerd raakten.
Om met zo’n 100 bezoekers, uit in ieder geval Nederland en België, ongekleed de deze beelden zonder opsmuk te bekijken was eigenlijk heel passend. Aan de egaal bruine kleur van de bezoekers was goed te zien, dat iedereen gewend was om bloot te zijn. Dat de gidsen en de bewakers, daarbij gekleed waren viel nauwelijks op. Er hing dan ook een zeer ontspannen sfeer. Als naturist wilde velen daarom ook wel een blote herinnering aan het bezoek. Omdat iedereen de privacy van de andere aanwezigen volledig in acht namen, werden de mobieltjes dan ook veel uitgewisseld zodat de soms bijzonder kunstzinnige eigen foto’s alleen op de eigen camera’s aanwezig. Het was mooi om te zien hoe 3 meisjes zich rond een beeld van een jonge vrouw lieten fotograferen en dat de vraag daarna was, welke vrouw nu een beeld was.
Het was weer een bijzondere avond, die zeker het bezoeken waard was met al die blote mensen. Omdat er ook een officiële fotograaf aanwezig was, kan iedereen binnenkort op YouTube een impressie bekijken (Naked Tour). Een dankwoord aan de Kunsthal is hier zeker op zijn plaats. Ook dit keer was de tour met 5 gidsen weer prima verzorgd.

Richard
Citeer
 
 
#2 redactie@puurnaturisme.nl 04-06-2018 11:03
Dank je wel Richard voor je mooie verslag! We kunnen ons voorstellen dat het een heel bijzondere avond was.
Citeer
 
 
#3 caspar wintermans 04-06-2018 11:14
Hartelijk dank voor je verslag, Richard!Erg boeiend.Ik ben benieuwd naar het filmpje op Youtube.
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde