Bloot op de fiets tijdens de World Naked Bike Ride

1.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Fietsen©Yorgunum-Pixabay

De weersverwachting voor dit weekend is zonnig en warm met een temperatuur van zo'n 23 graden. Perfect weer dus om in je blootje te recreëren. Of op de fiets te stappen tijdens de World Naked Bike Ride. Dit jaarlijkse evenement wordt over de hele wereld gehouden. Dit jaar stappen op 7 juli de deelnemers naakt, of bijna naakt, op de fiets.

De eerste blote rit werd gehouden in 2001 in het Spaanse Zaragoza onder de naam Ciclonudista. Doel destijds was om de straat terug te krijgen voor mensen die er wonen en die zich fietsend, lopend etc, dus op eigen kracht, voortbewegen. De bewoners waren de overheersing van de straat door het gemotoriseerd verkeer beu en gingen bloot op de fiets om duidelijk te maken hoe kwetsbaar het menselijk lichaam is en om respect voor het lijf te vorderen. Met ongeveer dezelfde opzet en doelen startte Conrad Schmidt in 2004 de World Naked Bike Ride als een wereldwijde actie.

Deelnemers aan de World Naked Bike Ride kunnen zich vanaf 11:00 verzamelen bij bij NS Amsterdam Amstel en Park Frankendael. Het vertrek is om 14:00 en de rit die ruim 10 kilometer is, zal rond 17.00 uur eindigen in het Vondelpark in Amsterdam.Er zijn geen kosten aan verbonden, inschrijven is niet nodig.

Niet in Nederland en toch bloot op de fiets? Kijk dan hier waar nog meer ritten worden gehouden.