Na maanden sluiting heeft België weer een naaktstrand

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand Bredene weer open
Naaktstrand Bredene weer open

Dinsdag 1 september is een mooie dag voor naaktrecreanten in België. Op die dag krijgen ze het naaktstrand van Bredene weer terug en mag er weer zonder kleding worden gerecreëerd. Het betreffende strandgedeelte was deze zomer voor iedereen beschikbaar, dus ook textielgasten, om in tijden van corona meer onderlinge ruimte aan de Belgische kust te kunnen realiseren.

Voorzitter Koen Meulemans van de Federatie van het Belgisch Naturisme is blij dat het enige naaktstrand van België weer in handen is van bloteriken, zo laat hij weten aan de VRT. ,,De opluchting is heel groot. Velen waren bang dat het niet meer ging open gaan. Maar de burgemeester had het ons verzekerd.”

,,We vonden het jammer dat het naaktstrand moest sluiten”, vervolgt de voorzitter, ,,maar we begrepen het wel. Het naaktstrand is té populair in de zomer.” Hij zegt weinig klachten te hebben gehoord bij de naturisten. ,,Het waren er enkele, vooral van Nederlanders. Zij wilden er zich niet zomaar bij de tijdelijke sluiting neerleggen. Ze vonden dat ik moest betogen.”

Maar volgens Meulemans kon je afgelopen zomer ook op andere plaatsen aan je trekken komen als naturist, vertelt Meulemans aan de VRT. ,,Mijn vrouw en ik hebben een tour gedaan langs alle Belgische naaktterreinen. Het verliep er heel vlot en veilig.” Naast Bredene zijn er nog negen plaatsen in België waar je ongehinderd in je blootje kan lopen, schrijft de VRT-verslaggever.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde