Uitkijken naar de volgende blote vakantie

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vrouw op naaktstrand Bahama's ©puurnaturisme
Vrouw op naaktstrand Bahama's ©puurnaturisme

Menig (naturistisch) vakantieplan is uiteraard vanwege corona op de lange baan geschoven; soms voor maanden, soms voor meer dan een jaar. Nu de eerste vaccins zijn ontwikkeld, lijkt de tijd rijp echt uit te kijken naar de volgende blote vakantie. Reisaanbieder Internatuur ziet voor 2021 onder meer zonnige mogelijkheden in Frankrijk en Spanje en in 2022 in het Caribisch gebied.

Bestemmingen langs de Middellandse Zee zijn bij Internatuur in mei en september/oktober 2021 het reisdoel van twee singlereizen, die in 2020 vanwege de Covid-problemen niet konden doorgaan. De eerste reis voor alleengaanden gaat van 11 tot 25 mei naar El Portús, de accommodatie aan de oostkust van Spanje in de omgeving van de Romeinse stad Cartagena, in de provincie Murcia. Deelnemers kunnen met Transavia naar de luchthaven van Alicante vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven.

Olé, varen in je nakie!

Het programma voorziet in cultuur, sportieve activiteiten, culinaire genoegens en uiteraard relaxen. Zo wordt Cartagena bezocht, inclusief het Romeinse Theater en de fabriek van de bekende likeur Licor 43, staat er een naturistische boottocht op de catamaran Olé op de agenda; wordt de grote markt bij San Pedro del Pinatar bezocht en kan er worden gewandeld rond de camping (alleen moet je daarvoor wel kleren aantrekken). Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid een kajaktocht te maken langs de kust.

Op El Portús zelf zijn ook volop mogelijkheden. Een massage van 30 minuten is in de prijs inbegrepen, maar daarnaast kunnen de deelnemers naar het strand, meedoen aan de jeu de boules wedstrijd of op de slotavond meezingen tijdens een feest met livemuziek bij het restaurant. Het thema is rood of geel, de kleuren van de Spaanse vlag. Neem iets van rode en/of gele kleding mee, dan wordt het een kleurrijke avond, aldus de organisatie.

Een Frans eiland ontdekken

Voor wie in mei niet naar Spanje wil of kan, zijn er in het najaar mogelijkheden in Frankrijk. Riva Bella op Corsica is het doel van de singlereis, die van 25 september tot 9 oktober op het programma staat. De grote camping met thalasso-spacentrum ligt direct aan zee en in de reis zijn één massage en twee toegangsbewijzen voor een circuit in het zoutwaterzwembad inbegrepen. Vliegen kan in dit geval van Brussel Charleroi met Air Corsica of vanaf Düsseldorf met Eurowings.

Net als in Spanje kent het programma dagen op en rond de accommodatie, maar ook excursies. Zo worden onder meer de steden Bastia en Corte bezocht en Ghisoni in het hart van de Corsicaanse bergen. Net als het Spaanse programma kent ook deze reis een naturistische privéboottocht. Vanuit Porto Vecchio wordt gevaren in de richting van de Lavezzi Eilanden, aan boord kan bloot worden gerecreëerd. In de baai van Porto Novo wordt een stop gemaakt om te lunchen en om bloot te kunnen zwemmen. Er wordt juist daar gezwommen omdat bij de Lavezzi Eilanden naturisme is verboden. Relaxen kan bovendien tijdens de rustdagen op Riva Bella, al kan daar ook worden deelgenomen aan een jeu-de-boulestoernooi.

Grote blote boot vaart pas af in 2022

Naturisten en andere bloteriken, die weer eens een heel andere manier een heel ander deel van de wereld willen ontdekken, kunnen inschrijven voor de Big Nude Boat. Je moet wel even geduld hebben, want de cruise van 2021 is verplaatst naar 2022. Van 13 tot 27 februari wordt gevaren met de Carnival Pride in het Caribisch gebied, waarbij deelnemers onder meer naast Latijns-Amerikaanse havens als Colon en Cartagena ook Bonaire en Curaçao en Nassau (Bahama’s) kunnen ervaren.

Lees ook:

Een bijzondere camping in het zuiden van Spanje

Nog meer bloot op Corsica

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde