Bloot spel in San Francisco

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bloot sport en spel in San Francisco
Bloot sport en spel in San Francisco
Een middag op het strand vol creatieve en lichamelijke uitdagingen, lekker in je blootje. Zo’n feest hebben de organisatoren van de Nude Beach Party Day in San Francisco voor ogen. Zaterdag 8 oktober is de vijfde editie van het blote feest op het officiële naaktstrand Baker Beach, ten westen van de stad in Californië (VS). De organisatie verwacht tussen de vijftig en honderdvijftig deelnemers, zowel mannen als vrouwen.




Nude Olympics

Nude Olympics in San Francisco
Nude Olympics in San Francisco
Op het programma staan onder meer de Nude Games of Nude Olympics, zeg maar sporten zoals de oude Grieken dat gewoon waren… Enkele onderwerpen kennen we van de moderne Spelen, zoals de 100 meter sprint en het speer- en discuswerpen, maar het beklimmen van een houten trap, de 500 meter en sumoworstelen staan in 2012 in Londen zeker niet op het programma. De winnaar van deze opmerkelijke meerkamp mag zich een jaar lang Nude Beach Olympic Champion noemen.

Nog speelsere onderdelen...

Wie niet aan deze sportieve ontmoeting wil meedoen, kan inschrijven voor de meer ludieke onderdelen van Nude Beach Party Day.

  • The No Running Nor Walking Race: ga zo snel mogelijk van A naar B, zonder te rennen of te wandelen! Enkele suggesties? Kruipend, rollend, springend of lopend, op je handen wel te verstaan.
  • Sand Sculpture Contest: in groepjes van drie worden afbeeldingen gemaakt van zand. Voor gereedschap wordt gezorgd, maar je mag je lievelingsemmers of –schopjes meebrengen.
  • Belly-Paint Contest: als deelnemer moet je binnen tien minuten een mooie, kleurrijk afbeelding maken op de buik van je model.
  • Body-Art Contest: drie of vier deelnemers moeten binnen vijf minuten een creatieve figuur maken, bestaande uit hun blote lichamen.
  • The Clothes Free Race: een hardloopwedstrijd waarbij je bij checkpoints opdrachten moet uitvoeren. Het zou zelfs kunnen dat je zo snel mogelijk kleding moet aantrekken…
  • The Show-off Show: open podium. In drie minuten moet je laten zien dat je kunt zingen, dansen, voorlezen, musiceren of iets anders.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde