Bloot wereldrecord op zee

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bloot wereldrecord op cruiseschip
Bloot wereldrecord op cruiseschip
Het verhaal over de cruises van Bare Necessities in de afgelopen twintig jaar is betrekkelijk simpel. Steeds meer gasten, altijd dezelfde outfit: bloot, naakt, naturisme, nudisme of hoe je zonder kleding rondlopen ook wilt noemen. De cruiseschepen van de Amerikaanse reisorganisatie worden steevast bevolkt door vele honderden, soms duizenden nudisten/naturisten. Echt verwonderlijk is het dan ook niet dat de aanhoudende groei over een goed jaar leidt tot een heus wereldrecord.

Liefst drieduizend bloteriken gaan 9 februari 2013 in Ft. Lauderdale (Florida) aan boord van de Carnival Freedom voor een achtdaagse cruise zonder kleren, die hen naar Mexico, Costa Rica en Panama zal brengen. Naast toeristische hoogtepunten verwacht de organisatie heel veel van de thema-avonden, waaronder een gemaskerd bal en een evenement rond Valentijn. “Kortom, een trip die je slechts één keer in de leven maakt”, aldus de wervende brochure over de bijzondere boottocht.

Het vaarschema ziet er als volgt uit:

  • 9 februari 2013: Ft. Lauderdale (VS)
  • 10 februari: op zee
  • 11 februari: Cozumel (Mexico)
  • 12 februari: op zee
  • 13 februari: Limon (Costa Rica)
  • 14 februari: Colon (Panama)
  • 15 en 16 februari: op zee
  • 17 februari: Ft. Lauderdale
     

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde