Spanje valt voor naturisme

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AlmanatHet naturisme in Spanje ontwikkelt zich meer en meer als toeristische en recreatieve sector voor de eigen bevolking. Die conclusie durven de eigenaren van Almanat te trekken op basis van de bezoekersaantallen aan de naturistencamping in Almayate in de afgelopen jaren. Het complex bij Malaga aan de Costa del Sol was van oudsher vooral populair bij buitenlandse naaktrecreanten, maar Spaanse naturisten vormen sinds kort een meerderheid.

De bezoekers uit eigen land komen ’s zomers vooral uit de regio’s Andalusië en Baskenland en uit de gebieden rond de belangrijke steden Madrid en Valencia, stelt manager Juan Antonio Diaz. Onder de buitenlanders zijn in dezelfde periode Fransen en Portugezen in de meerderheid. In het laagseizoen daarentegen, van oktober tot mei, komen de buitenlandse kampeerders met name uit Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië.

Generaties

Manager Diaz is via zijn onderzoek ook te weten gekomen dat de gemiddelde bezoeker ongeveer 50 jaar oud is. Hij wil echter niet spreken van een vergrijsde gemeenschap, aangezien het ook steeds vaker voorkomt dat twee tot drie generaties uit één familie Almanat aandoen. De meeste kampeerders blijven 10 tot 15 dagen; al leggen bezoekers ook geregeld een maand achtereen een plekje vast op Almanat. Het complex aan de Costa del Sol is overigens het hele jaar geopend.

Binnenkort naar Gran Canaria? Lees alles over de naturistische mogelijkheden op dit Spaanse eiland.