Ontdek het naturisme in Amerika

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bloot
Puur op reis: Naakte zonnebaders
Is het in Nederland tot nu toe een redelijk natte zomer, aan de andere kant van de oceaan is het letterlijk 'weer om je kleren bij uit te trekken'. Dat treft goed voor de organisatie van de 'Nude Recreation Week' die van 9 tot en met 15 juli in Amerika wordt gehouden. Ruim 260 parken, clubs en naturisten- en nudistenresorts in de Verenigde Staten verwelkomen mensen die willen kennismaken met blootrecreatie
Voor naturisten is bloot zijn uiteraard geen probleem, maar wie nog wat aarzelend in bikini of badpak aan de rand van het zwembad kan tijdens de Naakt Recreatie Week op een ongedwongen manier zelf ervaren hoe heerlijk het is om zonder kleding een duik in het water te nemen of te zonnen. Ook zijn er op de parken en terreinen in deze week allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kun je je bijvoorbeeld overal laten bodypainten.

Volgens The Wall Street Journal wordt de 'nakation' - een samentrekking van naked en vacation - steeds populairder. Carolyn Hawkins, van de AANR zegt hierover:  "De week wordt georganiseerd wordt door de AANR, (American Association for Nude Recreation) and TNS, (The Naturist Society). Het is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de Amerikaanse 'clothing optional' en naturistenresorts. Je ontdekt iets nieuws, iets leuks en wie eenmaal over de streep is merkt hoe ontspannend en bevrijdend bloot zijn is."

Bron: Huffington Post

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde