Blote wandelaar weet nog niets

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zwitsers bloot in de Alpen
Zwitsers bloot in de Alpen
Een 47-jarige Zwitser, die de Alpenweiden in zijn vaderland doorkruiste in zijn blootje, weet nog altijd niet of hij voor zijn naakte wandeling wordt beboet. Een rechter in het Zwitserse kanton Appenzell heeft een beslissing hierover voor onbepaalde tijd uitgesteld. De wandelaar wordt onder meer verweten open en bloot langs een barbecueparty te hebben gelopen, waar ook kinderen aanwezig waren. Volgens Times Online is de vervolging niet zozeer gericht tegen de bloterik uit Zwitserland zelf, maar moet de rechtszaak vooral groepen Duitsers ervan weerhouden om massaal de zuidelijke grens over te steken voor een blote wandeling in de Alpen.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde