Britse vrouwen massaal topless

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Topless
Topless
Alhoewel dit eigenlijk een half-naturistisch bericht is - al bestaat zoiets natuurlijk net zo min als een beetje zwanger - willen we je het toch niet onthouden. Verreweg de meeste Britse vrouwen zonnen in de vakantie topless; liefst 93 procent zegt in een onderzoek van de Engelse reissite Skyscanner zonder topje te zonnen en te zwemmen. Overigens worden ook Amerikaanse vrouwen steeds minder preuts. Een onderzoek van de Huffington Post toont aan dat bijna driekwart (72 procent) op vakantie topless prefereert boven een volledige bikini.

De reden voor het achterwege laten van het bikinitopje verschilt per persoon. Als voornaamste worden genoemd: een hekel hebben aan vochtig textiel na het zwemmen, de blote boezem willen tonen aan de partner en naadloos bruin willen worden.

Kate Middleton

De resultaten van het Skyscanner-onderzoek komen op een moment dat in Groot-Brittannië veel te doen is over de topless foto’s van Kate Middleton, de vrouw van prins William. Zij werd tijdens haar vakantie in Frankrijk met ontbloot bovenlijf gespot, en die beelden werden afgedrukt door het Franse tijdschrift Closer.
Volgens de Britse site Mediaweek zijn de onthullende foto’s van Kate op een of andere manier door één op de vijf Britten gezien. Vooral mannen blijken benieuwd naar de Koninklijke borsten. Van de mannen bekeek 25 procent de foto’s, van de vrouwen was 15 procent geïnteresseerd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde