Naaktlopen verboden in San Francisco

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amerika bloot
puuropreis: amerika bloot
Naaktlopen is met ingang van februari volgend jaar verboden in de meeste openbare ruimtes in de Amerikaanse stad San Francisco. Dit betekent geen blote lichamen meer op straat en in het openbaar vervoer. Met de kleinst mogelijke meerderheid is het voorstel voor een naaktloopverbod in door het stadbestuur aangenomen: zes bestuurders stemden voor, vijf tegen de nieuwe wet.

 

Gemeenteraadslid Scott Wiener kwam met het wetsvoorstel  na een toenemende aantal klachten over een groep mannen die zich bijna dagelijks bloot vertoonde in de homowijk Castro. Die klachten waren ook de reden dat een aantal gemeenteraadsleden voor de invoering stemden.
Bewoners van San Francisco protesteerden tegen het voorstel omdat het aannemen van de wet het tolerante imago van de stad wordt geschaad en indruist tegen de vrijheid van meningsuiting. Ook zijn ze bang dat de politie veel tijd moet gaan besteden om de maatregel te handhaven en dit zou ten koste kunnen gaan van belangrijker zaken.

Gay Pride
Op overtreding van de wet staat een boete die 100 dollar voor de eerste keer bedraagt tot 500 dollar en een jaar gevangenisstraf voor mensen die herhaaldelijk de wet overtreden.
Er is een uitzondering: op het strand mogen de billen bloot en ook tijdens speciale evenementen en parades, zoals de wereldberoemde jaarlijkse gay pride en de Bay-to-Breakers hardloopwedstrijd is bloot toegestaan.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde