Chili gaat voor bloot

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

plya luna chili
plya luna chili
Naturisme wordt een toeristisch speerpunt in Chili. Bureau Turismo Chile haakt aan op de conferentie van Latijns-Amerikaanse naturistenfederaties, die in 2012 bij Valparaíso wordt gehouden. “Deze toewijzing zet ons land internationaal in de schijnwerpers en die kans mogen we niet laten schieten”, zegt Carolina Bugmann. Zij is hoofd van het Chileense congresbureau, dat weer onderdeel is van Turismo Chile. De bijeenkomst wordt gehouden in maart. De exacte datum is nog niet bekend.

De Chileense federatie heeft als conferentielocatie niet voor niets gekozen voor Valparaíso. Ten noorden van deze kustplaats ligt namelijk Playa Luna, het enige strand waar bloot recreëren wordt toegestaan. Bovendien is in de directe omgeving ook de Chileense naturistenfederatie gevestigd, die zich inmiddels mag verheugen op een forse aanwas van leden. In 2010 werd bijvoorbeeld het 5000ste lid ingeschreven.

Actieve en passieve recreatie zijn de trefwoorden van de conferentie in 2012. Op het programma staan korte wandelingen, langere wandeltochten en strandbezoek. De organisatoren zijn momenteel druk doende met het vinden van sponsors. “Om deze naturistische top te kunnen organiseren, moeten we nog veel werk verzetten”, stelt René Rojas, voorzitter van de Chileense naturistenfederatie. “Maar het gaat allemaal lukken!” Chili staat overigens op het punt toe te treden tot de internationale naturistenfederatie INF-FNI.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde