Maasvlakte 2: (naakt)strand in zicht!

3.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

treintje futureland
Treintje Futureland
Het eerste deel van het strand op Maasvlakte 2 gaat naar verwachting in 2012 open. Vanaf 2013 is het hele strand weer beschikbaar voor strandgangers. Ook voor naturisten is er weer een plekje aangewezen. Hoe het strand er uit gaat zien en wat er allemaal mogelijk is, ontdek je op zaterdag 23 april op de themadag Futureland, en de tentoonstelling ‘Strand in zicht’.

Het Havenbedrijf Rotterdam zal die dag vragen beantwoorden als: wanneer komt welk deel van het strand beschikbaar? Hoe gaan de stranden eruit zien? Wat is de beste route naar het strand? Zijn er parkeerplaatsen en hoeveel en is er voor mijn activiteit een aparte plek?

Trouwe bezoekers van het voormalige 'Slufterstrand' vertellen tijdens de themadag waarom zij uitkijken naar de opening van het nieuwe strand en verder kun je genieten van leuke, inspirerende en spannende verhalen over kitesurfen, vissen, vogelspotten en windsurfen! Extra leuk is het ritje met de FutureLandExpress over Maasvlakte 2. Aanmelden is aanbevolen omdat alleen op 23 april het treintje stopt bij de pas aangelegde duinen voor een unieke 'nieuwe strand onder je voeten ervaring'. De rit kost 5 euro per persoon.

Tentoonstelling
Op de themadag wordt ook de tentoonstelling 'Strand in zicht' geopend. In de expositie, waaraan ook de NFN een steentje bijdraagt, zie je onder meer beelden van het toekomstige strand. Zin in een hapje? Schuif dan om aan voor een maaltijd op het terras. Er zijn twee dinertijden. Aanmelden is verplicht en kan tot 5 dagen van tevoren. Alle informatie staat in het programma ‘Strand in zicht’.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde