Groene bloterik betrapt

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

bloot in de tuin
bloot in de tuin
Bloot buiten, het weet wat. Of het nu fietsend is langs de zuidkust van Engeland of wandelend door de Zwitserse Alpen; dergelijk publiekelijk naakt heeft altijd veel voeten in de aarde. Soms letterlijk, zoals in Cirencester in het Engelse graafschap Gloucestershire. Een 62-jarige man die ongekleed zijn achtertuintje schoffelde en wiedde, moet binnenkort terecht staan wegens vermeend onzedelijk gedrag.

 


De klacht is afkomstig van buren, die de werkzaamheden van de groene bloterik op foto hebben vastgelegd. Donald Sprigg, de naturist in kwestie, ontkent dat er sprake is geweest van aanstootgevend gedrag of anderszins. Hij zegt zich in de tuin alleen te ontkleden als hij weet dat de naaste buren afwezig zijn. De klagende buren hielden zich volgens Sprigg verscholen op hun balkon en legden zijn tuinwerk vast met een camera met een behoorlijke telelens. Dat moest ook wel, want beide huizen staan op 150 meter van elkaar... De Brit moet op 20 juni voor de rechter verschijnen. Nog een (bijna) blote tuinder!

Legaal en zonder enig probleem kun je 14 mei meedoen aan de 'Wereld Naakte Tuindag' (WNGD) die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden. Het motto van de blote dag is: ontdek tuinieren op een manier zoals de natuur het heeft bedoeld: zonder kleren! Meer weten over naturisme? Lees de meest gestelde vragen!

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde