Groene bloterik betrapt

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

bloot in de tuinBloot buiten, het weet wat. Of het nu fietsend is langs de zuidkust van Engeland of wandelend door de Zwitserse Alpen; dergelijk publiekelijk naakt heeft altijd veel voeten in de aarde. Soms letterlijk, zoals in Cirencester in het Engelse graafschap Gloucestershire. Een 62-jarige man die ongekleed zijn achtertuintje schoffelde en wiedde, moet binnenkort terecht staan wegens vermeend onzedelijk gedrag.

 


De klacht is afkomstig van buren, die de werkzaamheden van de groene bloterik op foto hebben vastgelegd. Donald Sprigg, de naturist in kwestie, ontkent dat er sprake is geweest van aanstootgevend gedrag of anderszins. Hij zegt zich in de tuin alleen te ontkleden als hij weet dat de naaste buren afwezig zijn. De klagende buren hielden zich volgens Sprigg verscholen op hun balkon en legden zijn tuinwerk vast met een camera met een behoorlijke telelens. Dat moest ook wel, want beide huizen staan op 150 meter van elkaar... De Brit moet op 20 juni voor de rechter verschijnen. Nog een (bijna) blote tuinder!

Legaal en zonder enig probleem kun je 14 mei meedoen aan de 'Wereld Naakte Tuindag' (WNGD) die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden. Het motto van de blote dag is: ontdek tuinieren op een manier zoals de natuur het heeft bedoeld: zonder kleren! Meer weten over naturisme? Lees de meest gestelde vragen!