Naakt op het zadel

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

wnbr amsterdam
wnbr amsterdam
Met heel veel andere landen op het noordelijk hafrond maakt Nederland zich weer op voor een World Naked Bike Ride. Op twee zaterdagen in juni stappen in Amsterdam en rond Arnhem/Wageningen naar verwachting tientallen mensen naakt op de fiets. Het blote protest richt zich onder meer op het almaar groeiende autoverkeer in de wereld en de toenemende onveiligheid voor fietsers en voetgangers.

In Amsterdam wordt zaterdag 11 juni gereden vanaf 13.45 uur. De deelnemers melden zich tussen 12.30 en 13 uur bij treinstation Amstel. Pendelfietsers brengen de rijders dan naar het park Frankendaal, waar ze zich kunnen uitkleden en (eventueel) hun blote lichamen speels kunnen laten beschilderen. De WNBR vanuit het park begint om 13.45 uur. De route door het centrum loopt onder meer via de Magere Brug, het Rembrandtplein, de Dam en Leidseplein. Een week later zijn Arnhem en Wageningen aan de beurt. De start is om 13 uur op de Markt van Wageningen. Rond 17 uur zijn de deelnemers in Arnhem.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde