Planking in je blootje

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

planking perth
planking perth
Zo stijf als een plank ergens gaan liggen, bij voorkeur op een gevaarlijke plek, en die actie op foto vastleggen. We hebben het over planking, een rage dankzij Facebook. Ook Simon Carville doet sinds kort aan planking, zij het op een bijzondere manier. De Australiër stunt bloot. Dit weekeinde was hij zonder kleren te bewonderen in Perth, in de armen van het bekende standbeeld Eliza. Een liggend naakt, zouden ze in de kunstwereld zeggen.


Simon Carville (25) ging eerst tot aan zijn borst in het water en maakte daarna gebruik van Eliza’s enkels om zichzelf op het standbeeld te hijsen. “Ik heb er toch even over moeten nadenken hoe ik het ging klaarspelen om volledig naakt te gaan terwijl ik daar lag. Ik heb dan ook tegen mijn fotograaf gezegd dat hij moest klaar zijn, want ik had geen zin om daar lang naakt te liggen”, vertelde hij aan lokale media. Ook naar Australië?

Over planking
De bedoeling is om op de buik zo gestrekt mogelijk roerloos te gaan liggen op de grond of op een voorwerp. De armen moeten langs het lichaam gestrekt zijn, handpalmen tegen je bovenbenen of naar beneden wijzend. Tenen wijzen naar de grond. Je hebt iemand nodig die een foto van je maakt en verspreidt via social media. Het is de bedoeling om een zo vreemd mogelijk voorwerp te gebruiken om op te 'planken'.  De hype ontstond op kleine schaal in 2009 in Australië tot een 20-jarige planker de dood vond doordat hij van een richel van het balkon op de zevende etage viel. Je zou denken dat dit het eind van de rage betekende, maar juist door de enorme publiciteit rondom het ongeval nam het aantal plankers ook internationaal enorm toe.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde