Bloot zomerfestival geannuleerd

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

naakt yoga
naakt yoga
Het moest een groots feest worden, het 50-jarig bestaan van de Naturisten Federatie Nederland (NFN). Helaas gaat wegens gebrek aan belangstelling de feestdag op zondag 26 juni niet door. Waarom er zo weinig animo voor het blote feest is weet de NFN niet, maar daar wordt onderzoek naar gedaan. De NFN vermoedt dat aan collectieve naturistische activiteiten eenvoudigweg geen behoefte bestaat.


Directeur Henk Jan Kamerbeek van de NFN vindt het erg jammer dat het Zomerfestival moest worden afgeblazen. "
We hadden een groot aanbod aan activiteiten, maar het is natuurlijk niet leuk als mensen daar in hun eentje aan moeten deelnemen. Een paar honderd belangstellenden hebben weliswaar een kaartje gekocht, maar bij lange na niet de 500 mensen, die je volgens ons nodig hebt om een leuk feest te bouwen. En dan zie ik geen andere optie dan alles af te blazen.”

Individueler

Kamerbeek leidt hier uit af dat de leden van de NFN individueler zijn ingesteld dan gedacht. "Ze gaan wellicht liever naar een naaktstrand of naar de camping in Frankrijk of Kroatië. Ook goed natuurlijk, maar het is wel jammer voor ons Zomerfeest in het kader van het 50-jarig bestaan,” aldus Kamerbeek, die spreekt van een 'persoonlijke teleurstelling'. "We moeten dan ook goed gaan uitzoeken waarom het zo is gelopen.”

Ledenwerving

Een alternatief feest of evenement komt er niet, zegt de directeur. "In het kader van het 50-jarig bestaan hebben we al het Blootboek gelanceerd, daar is ook veel tijd en energie in gaan zitten. We gaan in juli en augustus wel leden werven op de Nederlandse naaktstranden. Teams van elk twee personen proberen uiteindelijk alle stranden in ons land te pakken.”
Mensen die een ticket voor het Zomerfestival hebben gekocht, krijgen de aankoopprijs binnenkort weer op hun rekening. Wie het ticket online heeft gekocht, is hier al over geïnformeerd.
Meer over naturisme!

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde