Neen, in de sauna zitten blote mensen…

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Een op de drie Nederlanders voelt zich ongemakkelijk om bloot met vreemden te verkeren. Voor deze groep dus liever geen bezoek aan een sauna of wellnesscomplex, zo is de conclusie uit de studie ‘Drempels en voorwaarden wellness bezoek’ van Sauna en Wellness Nederland, de brancheorganisatie voor leisure-ondernemers met wellness.

Volgens de onderzoekers is er een trend zichtbaar van groeiende preutsheid onder Nederlanders. Zo doen twee op de drie mensen vrijwel nooit aan sauna- en wellness-activiteiten, aangezien er dus bloot om de hoek komt kijken. Vrouwen vinden naakt zijn trouwens vervelender dan mannen, zo leert het onderzoek ons ook. De studie richtte zich overigens op niet-bezoekers van wellnessaccommodaties, zoals sauna’s, dus hopelijk valt het met de preutse trend in Nederland nog wel mee.

Wat vinden jullie van gesignaleerde 'preutsheidstrend'? Moeten/kunnen we er iets aan doen, en zo ja wat? Is het een oplossing om steeds meer badpakdagen te organiseren om mensen toch maar naar de sauna te krijgen?

Reacties  
#1 Eriks 13-02-2015 11:38
7 van de 10 vrouwen vinden voetbal ook niet leuk, moeten we het spelletje dan maar attractiver maken door het spel iedere 15 minuten te onderbreken voor een modeshow?
Zodat er meer mensen naar het stadion komen.

Je kan het niet iedereen naar de zin maken. Ik denk dat je de preutsheid zou moeten aanpakken ipv toe te geven aan badpakkendag. Uit onderzoek blijkt ook dat het voornamelijk vrouwen zijn die de sauna bezoeken (vandaar ook badpakkendag). Ik denk niet dat ze het echt moeilijk hebben met bloot, maar met het feit dat men niet zelfverzekerd genoeg is om naakt te gaan. Misschien moet je in advertenties dan ook echte mensen laten zien ipv de ideale modellen.
Citeer
#2 Herman 13-02-2015 16:10
in verband met uw artikel kan ik wel melden dat we hier in belgie dit nog
niet hebben onder vonden en we gaan toch regelmatig naar de sauna
tijdens ons verlof naar een naakt strand in spanje onder vinden we wel
dat die preutse mensen gekleed hier rondlopen ( pottekijkers ) en dan
zeggen dat ze toevallig daar terecht kwamen ondanks het is aan gegeven
besluit : ga naar een prive sauna ( kost veel geld ) en bijf weg op de
naaktstranden
Citeer
#3 Jef 15-02-2015 11:00
Mijn inzien van dit verschijnsel licht bij de media, in plaats van noch meer kookprogramma's , lifestyleprogra mma's en praatprogramma' s over van alles en nog wat, zou men beter ook eens wat meer documentaire's over naturisme uitzenden. Maar in hoeverre dat mag en kan hangt dan ook weer af van zenders en van de kijkcijfers. In de reclame kan en moet er wel een naakte vrouw te zien zijn, maar ja dat brengt geld op. Als de kijkers wat meer over naturisme zouden weten zou die preutsheid misschien wat af nemen.
Citeer
#4 Paul 15-02-2015 11:59
Ik vind ook dat badkledingdagen niet thuishoren in een sauna.
De sauna is naakt vanwege hygiëne en de gezondheid van de huid.
Dus niet toegeven en de sauna laten zoals hij bedoeld is.
Citeer
#5 mari 15-02-2015 18:17
Worden we weer steeds preutser ofzo. Straks kunnen we kiezen uit naakt sauna en badkleding sauna. Moet niet veel gekker worden.
Citeer
#6 HarrieV 27-02-2015 12:58
Er ontbreekt een woordje in de eerste regel. "Een op de drie nederlanders -denkt- zich ongemakkelijk te voelen". Ze hebben het niet ervaren. De oplossing ligt dan ook zeker niet in meer badkleding dagen, maar in het verlagen van de drempel. Gelukkig zijn er er zelfs al sauna's die stoppen met dit soort dagen. Blijkbaar leidt het er niet voldoende toe dat anderen ook naar de sauna gaan en de 'echte' saunagangers blijven weg. Wat mij betreft gelukkig maar dat dit niet door zet.
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde