Bloot tussen de hotellakens

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur Naturisme: bed
Puur Naturisme: bed
In het kader van Wereld Slaapdag (13 maart) onderzocht Hotels.com welke nationaliteiten het liefst naakt slapen. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 51 procent van de Fransen naakt tussen de hotellakens duikt. Nederlanders lijken toch een stuk gereserveerder te zijn: maar 16 procent slaapt volledig bloot. Waar de Britten wellicht bekend staan als keurige gentlemen in geruite pyjama’s, komen zij verrassend uit de hoek met een tweede plaats in de top 5 naakt slapende nationaliteiten (24 procent).

 

Noordelijk bloot

De Scandinaviërs blijken in hun koffer ook minder ruimte vrij te maken voor nachtkleding. 24 procent van de Noren heeft aangegeven zonder kleren te slapen, evenals 20 procent van de Zweden en 19 procent van de Finnen.
De Ieren eindigen net als Nederland met 16 procent blootslapers onderaan in de top tien. Vraag dringt zich op: durven de Nederlanders niet te zeggen of ze al dan niet bloot in een hotelbed liggen of zijn we toch iets preutser dan gedacht?

Boek een hotelkamer via Puuropreis.

Lekker in een pyjama slapen doen verrassend genoeg hotelgasten afkomstig uit de warme Mediterrane landen. De 'nachtmode' speelt een grote rol bij Italianen (71 procent) en de Spanjaarden (59 procent). Zij willen niet alleen gekleed, maar ook nog eens modieus tussen de lakens.

Uit onderzoek onder meer dan 25.000 reizigers komt deze bloot in een hotelbed top 10:

  1. Frankrijk  51 procent
  2. Verenigd Koninkrijk 24 procent
  3. Noorwegen 24 procent
  4. Zweden 20 procent 
  5. Finland 19 procent
  6. Australië 19 procent
  7. Denemarken 18 procent
  8. Canada 17 procent 
  9. Ierland 16 procent
  10. Nederland 16 procent

Slaap jij naakt in een hotelkamer?


 

Reacties  
#1 martin 13-03-2015 16:53
Nooit anders gedaan en zal dat ook in de toekomst niet wijzigen. Geldt ook voor mijn vrouw.
Citeer
#2 Wim 20-03-2015 17:43
Wij hebben nooit anders gedaan in ons huwelijk. Eigenlijk al sinds mijn 13e lig ik naakt in bed
Citeer
#3 Aart 29-03-2015 22:41
Al 40 jaar doe ik niet anders
Citeer
#4 Joep 25-04-2015 16:02
zolang als we getrouwd zijn slapen mijn vrouw en ik bloot, zomer en winter
Citeer
#5 Dirk 30-09-2015 21:30
Natuurlijk slapen mijn vrouw en ik naakt, niet toen de kinderen klein waren die moesten vaak uit bed en dan was het te koud.
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde